TV: Möt folket kring VM-festen

En fest som berör alla, som alla har en relation till. Idrottsresan har åkt utomlands och mött människor i Rennes, en av Frankrikes VM-städer.

12 juni 2019 20:15

LÄS MER: Westerbergs resa med Blackstenius

LÄS MER: Hon tror på svensk semifinal

LÄS MER: Bollius: Sveriges VM är större än Sverige

Avsnitt 29 i Öst medias videoserie, som kan ses på corren.se och mvt.se, går lite bakom kulisserna under Fifas evenemang, det VM som många hoppas ska bli damfotbollens stora genombrott.

I inslaget möter ni bland andra Cicki Ejdeback från Stockholm. Med sin man Anders lägger hon semestern i Frankrike och drar till i tur och ordning Rennes, Nice och Le Havre för Sveriges gruppspelsmatcher.

– Jag tycker att damerna är roligare att följa, det är lugnare på tjejmatcher och inte så huliganaktigt och bråkigt som det kan vara på herrallsvenskan, säger Cicki.

Stockholmstjejen har en liten personlig kontakt till damfotbollen också, kusinens dotter heter Nina Jakobsson och spelar i Piteå.

Något mer än fotboll på semestern?

– I Nice ska vi sola lite, men annars bara fotboll, säger Cicki Ejdeback, på turné i VM-landet Frankrike.

Idrottsresan träffar också bartendern Thomas Rieul på en av Rennes sportbarer, svenske fotografen Simon Hastegård som gör sitt första VM, supporterklubbens Pär Jansson som hjälpt svenska fans under tolv mästerskap, Vadstenatjejen Helen Westerberg som sett Stina Blackstenius växa upp i VGIF, franska paret Masurel och Florence Hubert som höll på Chile mot Sverige, och den chilenska frilansfotografen Alvaro Garcia som bor i Chateauroux 20 mil söder om Paris och bevakar damlandslagets första VM för sitt barndomsland.

Nästa vecka kommer Idrottsresan återigen att vara i vardagen i Östergötland och kom gärna med tips på var ni tycker att resan ska stanna till nästa gång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius