Hon tror på svensk semifinal

Roligare än herrarna och bättre än herrarna. Cicki Ejdeback från Stockholm är optimistisk när hon kombinerar semestern med VM-fotboll.

10 juni 2019 13:05

Det är lite småkonkurrens just nu i fotbollen i Europa. Vad ska supportrarna välja, herrarnas EM-kval eller damernas VM-slutspel? Några skottar i kilt är i Frankrike, men på väg till herrlagets bortamatch mot Belgien. Damlagets derby mot England följer de i flykten i mobilen eller på tv-apparater där de kommer åt.

Svenska fans splittras också, herrarnas match i Spanien på måndagen eller damernas VM-premiär på tisdagen mot Chile?

För Cicki Ejdeback från Stockholm är valet självklart. Med sin man Anders lägger hon semestern i Frankrike och drar till i tur och ordning Rennes, Nice och Le Havre för Sveriges gruppspelsmatcher.

– Jag tycker att damerna är roligare att följa, det är lugnare på tjejmatcher och inte så huliganaktigt och bråkigt som det kan vara på herrallsvenskan, säger Cicki.

Stockholmstjejen har en liten personlig kontakt till damfotbollen också, kusinens dotter heter Nina Jakobsson och spelar i Piteå.

Ejdeback såg träningsmatchen mot Tyskland på Friends i våras och är övertygad om att Sverige går vidare från gruppen.

– Med lite tur går vi till semifinal, säger Cicki som håller Caroline Seger och Nilla Fischer som de främsta svenska spelarna.

Något mer än fotboll på semestern?

– I Nice ska vi sola lite, men annars bara fotboll, säger Cicki Ejdeback, på turné i VM-landet Frankrike.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius