Vladan Ladan slutar i Maif

Vladan Ladan slutar som tränare i Motala AIF.

30 maj 2018 22:05

– Styrelsen gör bedömningen att vi inte kan nå vår långsiktiga målsättning med Vladan Ladan som tränare, säger Maifs fotbollsordförande Stellan Axelson.

– Vi har kommunikationsproblem i klubben och jag vill inte smutskasta någon, säger Vladan Ladan som bekräftar att även hans önskan är att sluta med omedelbar verkan.

Maif hade ett långt möte med Vladan Ladan på tisdagskvällen och efter det har nu klubben tagit beslutet att byta tränare med omedelbar verkan.


LÄS OCKSÅ: Ladan: "De som sköter det här gör det på division 6-nivå"


Torsdagens träning leds av de assisterande tränarna och så blir det även på matchen på lördag borta mot Värmdö.

Hasse Anderzon kommer att leda laget på lördag, tillsammans med andra Maifledare som redan finns i klubben.

Hur länge till betalar ni lön till Vladan?

– Maj månad ut, säger Stellan Axelson.

Vladan Ladan har gjort sig känd som en hetlevrad och bullrig tränare som sagt vad han tycker. Det har han gjort även internt i klubben, vilket till slut blev för mycket för Maif att hantera.

– Vi hade ett långt samtal redan före Turkietlägret. Men sedan har det hänt saker efter Noramatchen, säger Stellan Axelson.

Vad då för saker?

– Det vill jag inte gå in på, säger ordföranden.


LÄS OCKSÅ: Bollius: Det blev för många sanningar


Maifs ledning konstaterar att Vladan Ladan inte får med sig omgivningen i klubben och därför kan inte klubben nå långsiktiga målet superettan 2022 med honom som huvudtränare.

Målet nu är att ha en tillfällig lösning med tränare som redan finns i klubben vårsäsongen ut. Bosse Johansson hoppas klubben på i någon roll.

Sedan ska en ny huvudtränare rekryteras till juli. Två veckor innan höstsäsongen startar.

– Sist hade vi ju 200 sökande, så vi har redan bra kontakter tagna, säger Stellan Axelson.

Vladan Ladan packar redan nu sina grejer och på torsdagen går flyttlasset tillbaka till Växjö.

– Det finns nya alternativ. Men nu ska jag ladda batterierna, se på VM och bara njuta av min fritid. Jag har gett klubben 24/7 av min tid sedan jag kom och kan bara beklaga att klubben inte hjälpt mig som jag velat.

Vad är det som inte fungerat?

– Det har tagits beslut utan min vetskap och då känner jag att det inte är värt det. Jag måste känna arbetsro i mitt jobb för att prestera och det hände något nyligen som var droppen. Det blev för mycket, allt har stigit över mitt huvud, säger Vladan Ladan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa