Blev för många sanningar

Ord står mot ord. Maifs ledning vill inte ha kvar Vladan Ladan. Och Vladan Ladan vill inte vara kvar. En tråkig skilsmässa, skriver Jens Bollius.

30 maj 2018 22:54

Oavsett vems version som stämmer så är det ett faktum att Motala AIF:s tränare Vladan Ladan åker hem till Växjö på torsdagen. Han åker hem till Växjö för gott och slutar omedelbart träna Maifs division 2-lag.

Riktigt sorgligt, tycker jag.

Vladan Ladan vänder sig emot att han sparkats. "De ville ha mig kvar, men jag tackade nej", säger Vladan.

Maifs ordförande Stellan Axelson säger dock att styrelsen kommit fram till att Vladan Ladan inte är rätt man för Maif långsiktigt och därför sägs han upp i morgon.

"De formella grunderna behöver jag inte säga", säger Axelson.

Jag kan bara återigen säga att det är tråkigt.

Jag har skrivit en rad krönikor om hur jag gillar Vladan Ladans känslor och engagemang. En färgklick som lärt känna allt och alla i Motala under sin korta tid. Han har varit bra på att få folk med sig.

Dock har jag ifrågasatt hans bergochdalbaneattityd i kommentarer, där han kunnat hylla en spelare en halvlek och totalt såga densamme nästa halvlek. Likadant har det varit med laget.

Känslorna har han låtit flöda ut i medierna, och det har ibland inte känts riktigt bra. Lite mer stabilitet kanske hade varit att föredra. Uppenbart har han varit lika stormande även alla timmar när inte media varit på plats och till slut orkade inte klubben med det.

Jag har fått till mig många olyckskorpar kring Vladan Ladan, som sagt att han inte blir långvarig. Särskilt när laget haft så olika spelsätt, under matcher och mellan matcher. Ingen har riktigt förstått lagets spel.

Jag har sagt att jag hoppas att Ladan nu äntligen blir långvarig, att det inte skulle bli snabb sorti som i flera andra klubbar han varit i tidigare.

Jag kan konstatera att olyckskorparna fick rätt.

Nu blir det enligt Maifledningen en intern lösning resten av våren, med start redan på torsdagen och i lördagens match. Jag har inte kunnat nå Hasse Anderzon, Vladan Ladans parhäst, om det.

Sedan ska en ny tränare vara på plats i juli.

Det borde finnas alternativ, med de 200 sökande Maif hade att välja mellan när Vladan Ladan anställdes.

Nu gäller det att hitta den där långsiktiga lösningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius