Förre kaptenen kan snuva IFK på slutspelsplats

Han hade två fina år i IFK Motala. Nu kan August Elebring snuva dem på en slutspelsplats. "Vi går in i det här med en riktigt bra känsla", säger Elebring.

5 februari 2019 18:30

LÄS MER: KLART: Vi sänder IFK:s sista matcher

LÄS MER: Krönika: Därför tror jag på slutspel för IFK

LÄS MER: Krönika: IFK har världens chans

Med "det här" syftar August Elebring på slutspurten i elitserien. Tre omgångar återstår och ett av lagen IFK Motala, Sirius och Broberg-Söderhamn kommer att missa slutspel.

– Det ska bli riktigt kul att det drar igång igen. Innan VM-uppehållet tänkte jag att det skulle bli skönt. Men efter två dagar ville jag bara att det skulle bli matcher igen, så är det alltid, säger August Elebring som spelade i IFK 2014 till 2016.

Elebring huserar nu i Sirius – ett lag som det vore en stor framgång för om de nådde åttondelsfinal.

– Vi tippades ju i botten inför säsongen och hade en jobbig start. Men vi har fått ihop det mer och mer under säsongen. Det tar sin tid eftersom klubben bara behöll tre-fyra spelare från förra årets startelva. Vi går in i det här med en riktigt bra känsla. Vi har ingen press på oss, men känner att vi absolut har chansen, säger August och lägger till:

– Jag gillar att de har utökat till tio slutspelslag. Det gör att säsongen lever längre för flera lag.

Sirius ställs mot Bollnäs, Västerås och Tellus.

En marig avslutning på pappret.

– Det kommer inte att bli enkelt. Men Bollnäs borta är en av mina favoritmatcher, en härlig utmaning. Vi tar den till att börja med. Västerås är alltid svårt och vi ska absolut inte underskatta Tellus, säger August Elebring.

Att Broberg är mest obekväma av den slutspelsjagande trion är ingen vågad gissning.

– Broberg har i och för sig haft mest skador av alla lag tror jag. Men för dem vore det lite tyngre att missa slutspel än för oss och Motala, säger 24-åringen.

Hur skulle det kännas att snuva IFK på en slutspelsplats?

– Det vore speciellt. Allra helst ser jag att vi och Motala går dit. Jag hade bra år i Motala och är imponerad över vad de har gjort den här säsongen. Det är verkligen ett sammansvetsat gäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa