S har bestämt sig om Godegårds skola

Fullmäktige ska avgöra om Godegårds skola ska öppna igen. Alliansen med stöd av SD står bakom beslutet. På måndagen möte kommer också besked från S om de kräver att ärendet utreds ytterligare.

9 maj 2019 12:00

Bildningsnämnden sa nej till att öppna Godegårds skola utifrån att det saknas pengar. Men i kommunstyrelsen valde Alliansen och SD att ställa sig bakom ett öppnande utifrån ett landsbygdsperspektiv. I båda instanserna valde dock S och MP att lägga ner sina röster. De tog beslutet att stänga skolan, men nu har de varit fåordiga om sin inställning till att öppna igen.

LÄS ÄVEN: Majoritet för att öppna Godegårds skola

LÄS ÄVEN: Säger nej till att öppna skolan

På måndag ska fullmäktige avgöra frågan. Inför mötet är S fortfarande förtegna om sin inställning.

– Vi kommer att delge vårt ställningstagande då. Vi kommer båda att svara på hur vi ser på den nya skolutredningen liksom på Alliansens ställningstagande att öppna igen, säger Elias Georges (S).

På måndag finns en möjlighet för S, V och MP att begära att ärendet utreds ytterligare. En så kallad minoritetsåterremiss kan drivas igenom av en tredjedel av ledamöterna i fullmäktige.

– Vi är medvetna om att den möjligheten finns. I dagsläget kan jag inte kommentera om vi kommer att begära det, säger Elias Georges.

Skulle det bli en återremiss skulle det försvåra öppnandet eftersom beslutet då skjuts till nästa möte i juni. Bildningschef Per-Arne Sterner säger att de redan börjat förbereda att öppna skolan, men de kan exempelvis inte skriva anställningsavtal förrän beslutet formellt är taget.

– Och då är det klart att det blir tajt om beslutet inte kommer förrän i juni. I värsta fall kan allt då bli uppskjutet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa