TV: Nu blickar länets boule mot SM

SM spelas en hel vecka i Linköping i sommar. Det blir stort för alla som håller på med boule i Östergötland.

15 maj 2019 09:00

Idrottsresan, Öst medias videoserie, har stannat till på Råssnäsudden i Motala för att kolla läget i sporten under en helt vanlig seriespelskväll. Avsnitt 25 har fokus på Linköpingsklubben Lejonkulan som har en ökande verksamhet och som får SM i sin stad.

Det är östsvenska bouleförbundet som är SM-arrangör och Lejonkulans spelare kan koncentrera sig på att spela och att njuta av arrangemanget som väntas locka 2 000 deltagare. Mellan 14 juli och 20 juli blir parkeringen intill Saab arena huvudplats, men med en centercourt på Stora torget i city.

– I veteranklassen har vi lite medaljhopp. Gabriella Karp och Mats Lindgren tog silver i mixed i fjol, säger Lejonkulans kassör Martin Dahl.

Lejonkulan bildades 1993 och har 115 medlemmar. Över hundra av dem är aktiva spelare. Antalet spelare är ökande för en klubb som har egen hall på Garnisonen, innehållande åtta banor och kafeteria, och som spelar ute i Tallboda på en fotbollsplan och i Vidingsjö vid motionscentrum.

Lejonkulan har två öppna lag och tre veteranlag i gång. Två av dem spelar på elitnivå.

– Vi behöver föryngra, har lite hög snittålder, tycker Martin Dahl som själv spelar boule främst för gemenskapen, det sociala.

I videoinslaget intervjuas Lejonkulans Martin Dahl och spelare Felicia Björling, samt motståndaren Stefan Uhlin i Boule von Platen.

Var ska resan gå vidare? Kom gärna med förslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa