TV: "Känns som att jag hittat tillbaka"

Stefan Andersson Skill ledde Piraterna till SM-guld 2011 och 2013. Nu känner han ett sug igen för sporten.

17 juni 2019 16:00

– Det känns som att jag har hittat tillbaka. I fjol var jag mätt på det och var helt offside, följde det nästan inte alls. Men nu börjar suget komma tillbaka och det har kommit fortare än jag trodde, säger "Ando".

Stefan Andersson Skill körde själv speedway i många år och i fem olika länder. Efter karriären blev han lagledare för Piraterna och ledde Motalalaget i tio år. Med en rad segrar, mästerskapstitlar och medaljer.

I fjol var han nästa helt borta från sporten efter att batterierna tog slut sista året i Piraterna. Men nu är Andersson Skill på gång igen, nu som expertkommentator i tv och det kan bli mer engagemang.

– Det kan bli att jag står i en depå igen nästa år, säger 47-åringen.

Sportsnack kan ses på mvt.se och corren.se och handlar om Piraterna i dag, hur bra det kan gå för Motalalaget i ett slutspel i höst, hur det går i tisdagens hemmamatch mot Västervik, snack om publiksiffror och tv-sändningar, och om Indianernas skicklige lagledare från Motala, Peter Johansson. Med mera.

Fakta om "Ando"

Namn: Stefan Andersson Skill.

Ålder: 47 år.

Bor: Hus i Motala.

Familj: Fru, tre barn.

Fritidsintressen: Familjen.

Speedwaylag som förare: Piraterna, Dackarna, Västervik, Indianerna, Smederna, Eastbourne, Kings Lynn, Peterborough, Oxford, Torun, Gnieszno, Reszow, Pila, Gdansk, Herning, Teterow, med flera.

Speedwaylag som ledare: Piraterna, Gnieszno, Sverige A, Sverige U21.

Aktuell som: Intervjuad i veckans Sportsnack i Öst media.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa