TV: Bra snurr på väg mot hall

Wifolka GF är inte bara Mantorps gymnastikförening. Den lockar folk från grannkommuner.

20 februari 2019 07:00

– Ja, vi har ungdomar här från Motala, Ljungsbro, Linköping, Ödeshög och Boxholm, berättar styrelseledamoten och tränaren Anna Kjellander.

Wifolka GF och dess träningshall Vifolkahallen i Mantorp är hållplats 13 i Öst medias videoserie Idrottsresan som pågår under vintern i Correnland och MVT-land. Inslaget i rörlig bild kan ses på tidningarnas sajter.

Wifolka GF har 350 medlemmar och kring 260 barn och ungdomar i träning. 180 barn står i kö till klubben.

Så räkna med att klubben, som fyllde 80 år i fjol, är redo att växa när den nya idrottshallen i Klämmestorp står klar i sommar och höst.

– Hallen kommer att betyda jättemycket, även om vi då också behöver bli fler ledare. Men nu kommer vi att kunna arrangera tävlingar på ett bättre sätt, säger Anna Kjellander som i fjol prisades med Lingmedaljen, svensk gymnastiks finaste utmärkelse.

Wifolka GF har lockat över en rad ledare och ungdomar från Borensberg, de som vill elitsatsa på ett tydligare sätt. I Idrottsresan intervjuas bland andra tränaren Olivia Pettersson och Anton Nolberg som har en bakgrund där.

På Wifolkas program finns bland annat tumbling, trampett, fristående och gymnastisk dans.

– Det är en fantastisk sport. Att parkour blivit stort gör att vi får in fler killar nu också. I framtiden hoppas vi bli fler som håller på och även kunna fostra SM-gymnaster, säger Anna Kjellander.

Var ska Idrottsresan stanna till nästa gång? Välkomna med tips och förslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa