Svensk mästare klar för IFK

IFK Motala har gjort klart med säsongens första nyförvärv. Anders Persson från Tellus, tidigare svensk mästare med Hammarby, flyttar till Östergötland.

17 april 2019 10:00

LÄS MER:"Därför kommer IFK att bli bättre"

LÄS MER:De ska leda IFK nästa vinter

– Jag har fått ett proffsigt intryck av klubben som presenterat en bra helhetslösning. Jag är klar med studierna och att det finns en möjlighet till bra jobb väger tungt. Jag tror också att IFK kan göra nånting de närmaste åren. Kanske inte final, men IFK kommer att göra lite väsen av sig. Om jag inte kände så hade jag inte flyttat, säger Anders Persson.

Hur är du som spelare?

– Stabil. Jag har någon slags rutin och spelat större matcher, matcher som kanske inte andra i IFK spelat så många. Där kan jag ge någonting. Annars är jag imponerad av IFK i år, ett fint grundspel även om de kanske inte var så bra mot oss i Tellus.

Magnus Brodén, som är tillbaka i IFK:s ledarstab, hade Anders Persson i laget när Hammarby tog SM-guld 2013 och Brodén har ofta berömt Persson när han haft chansen.

– En spelare som passar i IFK. En karaktärsspelare som kan tillföra hög nivå på träning och höja konkurrensen i laget, säger Brodén.

IFK Motala offentliggjorde på onsdagsförmiddagen att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med Anders Persson. Den 27-årige spelaren är Stockholmare från början, gick tre år på bandygymnasiet i Sandviken och har sedan spelat i Stockholm igen, först fem år i topplaget Hammarby och de senaste tre åren i Tellus som i år åkte ur elitserien.

Nu flyttar han till Motala efter sommaren. Han är ekonomiutbildad till yrket.

– Bra bandyspelare i bra ålder. Han har varit med en hel del och kan spela både mittfältare, back och halv, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Unge junioren Albin Bjerkegren, född 2000, hoppas IFK sedan ska bli nästa nyförvärv. Bjerkegren är Motalagrabb som nu fullföljt tre år bandygymnasiet i Sandviken.

– Vi hoppas att han skriver på i påsk när han kommer hem, säger Pär Beckne.

Om Bjerkegren blir klar är IFK nöjt med truppen. Då har klubben 19 spelare till A-truppen. Det finns också juniorer i klubben som behöver få testa på seniorbandy. IFK ska under A-laget troligen ha B-lag i division 2, samt U19-lag och U17-lag.

– Vi jagar ingen mer aktivt. Vi håller ögonen öppna, men letar inte. Nu har vi fyllt på ledarstaben och satsat på Agne Bergvall också, vi har en begränsad kassakista, säger Pär Beckne.

IFK Motalas långsiktiga målsättning är att etablera sig i elitserien där klubben nu varit två år.

– Vi gick till kvartsfinal i år, men har man lite oflyt kan man missa också. Se på LHC som inte ens gick till åttondelsfinal. Man kan aldrig veta riktigt, säger Pär Beckne.

IFK Motala har kontakt med olika spelare i andra lag, som skulle kunna lånas in om IFK återigen får en skadekris som i vintras.

– Men nu är vi nöjda med truppen som den ser ut nu, säger klubbchefen.

Apropå Motalagrabbar i förskingringen har David Brodén skrivit på för Sandviken ett år till. Brodén tycker att det ser bra ut för IFK.

– Starkt att behålla alla som man vill behålla, kommenterar David Brodén.

IFK Motala 2019/2020

Tränarteam: Mattias Sjöholm, huvudansvarig, Björn Beckne, Magnus Brodén, Stefan Lönn.

Målvakter: Jussi Aaltonen, Hugo Lundquist.

Utespelare: Olle Nordlund, Elias Gillgren, Niklas Ögren, Kasperi Hirvonen, Viktor Spångberg, Anton Spångberg, Eric Lisell, Erik Ivarsson, Fredrik Lönn, Albin Rohlén, Vitaliy Klyushanov, Philip Florén, Jonas Enander, Anders Persson, ny från Tellus, Elias Lövstedt, William Lövstedt

På väg in: Albin Bjerkegren, Sandviken.

Förluster: Oskar Nilsson, Oscar Folkesson, Johan Thorsson.

Klubbens meriter, bland annat: SM-guld 1987, SM-silver 1985, Europacupsilver 1987, SM-semifinaler 1983, 1984, 1997, 1999. Gick till SM-kvartsfinal 2019, för första gången på elva år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa