Snabbt simmat i Motalacup

Det blev en lyckad "fullfarts-tävling" från morgon till kväll, med över 1000 starter, när Blueseventy Cup arrangerades av Motala simsällskap på en dag i stället för tidigare två.

3 april 2017 20:28

Tävlingens bästa resultat stod Lass- och landslagssimmaren Vilma Ekström för. Hon använde tävlingen som ett genrep inför det stundande VM-kvalet senare i veckan. Ekström simmade 50 meter bröstsim på nya personliga rekordet 31,02.

MSS-tränaren Marcus Wernström var tacksam för Vilmas deltagande.

– Jättekul att Vilma ställer upp på våra tävlingar. Hon bjuder alltid på snabba simningar. Hon har nog tävlat i vår gamla balja i 15 år nu. Jag kommer personligen bjuda in henne till invigningen av Motalas nya simarena när den står färdig. Hoppas hon simmar då, säger Wernström i ett pressmeddelande.

I den nygamla lagkappen ”10-manna” med anor från 40-talet var det Lass från Linköping som vann en övertygande seger och den första inteckningen i Willy Böcks vandringspris.

Bland MSS-simmarna så var det Elliot Fielder i pojkar 13-14 år och Gustav Fahlström i pojkar 11-12 år som var klubbens främsta när det gäller pallplatser. Fielder vann den öppna klassen 200 meter bröstsim och var först i kaklet på både 50 bröstsim och 100 medley i sin klass. Han fyllde även på med pallplatser efter personbästa på 50 fjäril, rygg och frisim. Fahlström gjorde rent hus i sin klass med fem förstaplatser och med flera personbästa in på kontot.

– Elliot och Gustav levererade på en hög nivå hela dagen tillsammans med våra övriga simmare som varit med ett tag nu, som till exempel Tilda Carlsson, Emilia Eriksson, Henrik Eriksson och Lukas Lundberg, kommenterar Marcus Wernström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa