Skejthallen i Motala öppen igen

En glädjens dag. Det var det för skejtarna på torsdagen. För då slog Motala skejthall återigen upp portarna.

23 mars 2017 19:35

Det har varit en hel del turbulens kring Motalas skejthall vara eller icke vara de senaste månaderna. Detta efter att kommunen meddelade att hallen skulle stängas efter nyår.

Men knappt fyra månader senare så kunde hallen återigen öppnas. Detta efter att Motala skateförening bildat en ny styrelse och kommit överens med kommunen om att driva den vidare i föreningsdrift.

Och glädjen över att de nått en lösning gick inte att ta miste på.

– Det är så gott att vi har kunnat öppna igen. Jag vet inte hur många ungar som har frågat mig när vi öppnar igen. Det känns jäkligt bra att det har löst sig, säger Olle Bush som är en av entusiasterna i föreningen.

När vi hälsar på så är det bara han och föreningens revisor Simon Skorstedt som är på plats. De berättar att den nya föreningen kommer jobba hårt för att ungdomarna ska trivas i hallen och till att börja med ha öppet tisdag och torsdagskvällar. .

Men att det också kommer vara striktare regler än vad det har varit tidigare.

– Medlemsskap kommer vara obligatoriskt för de som ska åka här. Vi får ju inget ekonomiskt stöd så för att få det att gå runt så måste vi göra så. Men kidsen och föräldrarna vet ju att det går till föreningen så de har nog inget emot att betala den hundringen. Vi som jobbar här gör det ju ideellt, säger Skorstedt och Bush fortsätter:

– Vi ska försöka göra det så enkelt som möjligt. Vi vill ju vara en förening av ungdomar för ungdomar.

Motala kommuns fritidschef Åsa Grellsgård är också nöjd över att det gått att hitta en lösning.

– Jag tror det här kan bli bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson

Ämnen du kan följa