LÄS MER: Piraternas kross – 18 poängs seger

– Vi sa innan matchen att runt åtta poängs försprång skulle vara bra. Nu fick vi tio till så det är klart att vi är nöjda med utfallet av den här matchen.

Jonas Davidsson stod på banan efter det sista heatet. Han hade kört in 12+2 poäng på det egna kontot och var förstås nöjd med det.

Han körde fullt de fyra första heaten och var sen trea i matchens avslutning, det sista allsvenska heatet på Motala Arena för säsongen.

– Jättebra. Det är klart att man gärna hade vunnit det sista heatet också, men...

LÄS MER: Uppvisningen – heat för heat

Piraterna visade direkt att man ville vinna den här matchen, ryckte åt sig en ledning med 10–2 efter två heat efter två raka femettor. Efter fem heat stod det 20–10. vilket tvingade Griparnas lagledare Anders Fröjd att toppa sitt lag hej vilt, något som inte gjorde någon större skillnad.

Artikelbild

| Fredrik Staaf och Jonas Davidsson hade all anledning att skratta efter storsegern mot Griparna. Nu har man 18 poängs ledning inför returen nästa vecka.

– Vi bestämde oss innan att vi skulle vara med från första heatet och inte bjuda på nåt. Och det tycker jag verkligen att vi var. Alla hade en bra kväll, även om Danne (brorsan Daniel) kämpade utan att få till det, och då är vi starka.

Efter den fina starten växte sig ledningen egentligen bara större och avgörandet kom i det tolfte heatet när Linus Sundström och Anton Karlsson fixade 4–2 fram till 14 poängs ledning för laget.

Artikelbild

| Johan Jensen tog 5+2 poäng mot Griparna, bland annat en viktig dubbelseger i det andra heatet för kvällen.

Jonas Davidsson igen:

– Det var förstås ett tufft avbräck för Griparna att inte Peter Ljung var med, han har varit deras mest stabile förare under säsongen. Men bortsett från det så är vi ett riktigt bra lag just nu, betydligt starkare än när vi mötte dem här hemma i somras. Kai (Huckenbeck) har kommit in och är en heatledare, vi andra har lärt känna varandra bättre och bättre på banan.

Artikelbild

| Linus Sundström.

Nu väntar sista matchen, nästa vecka, i Nyköping. På frågan om det ska bli skönt att säsongen sen är slut svarar Jonas:

– Ett normalt år, när man varit igång och kört matcher hela säsongen, så hade det varit så. Nu känns det som säsongen knappt har börjat och jag skulle kunna hålla på ett tag till.

Artikelbild

| Kenny Wennerstam.

Hur som helst är försprånget stort, men Jonas varnar ändå för fortsättningen.

– Det gäller att vi är med från start i matchen och verkligen vill vinna den matchen lika mycket som den här. Det går att åka lite mer taktiskt, men för den skull kan man inte bli defensiv, då kan det här försprånget snart vara borta.

Artikelbild

| Kenny Wennerstam.

Fredrik Staaf, lagledaren, var inne på samma linje:

– Jag tror att vi torskade däruppe med 20 poäng i serien så är vi inte på vår vakt så är det här segern inget värd. Men vi vet vad vi har med oss och kan åka lite smart där uppe.