Persson stöttar Dribblas projekt

Skvallerspalten landar med Hyvönens 50-årsmatch, schack, hajk, gruvlopp, Villafest, inställd hockeybockey, Elofsson och heta listan. Med mera.

11 mars 2019 11:30

Dribbla får känt stöd i integrationen

Motalalaget Dribbla United är inte bara ett fotbollslag, det är ett integrationsprojekt också. Nu får Dribbla stöd från känt håll, dels förre statsministern Göran Persson men också av föreläsaren Charbel Laoze Gabro, vinnare av Narrenpriset och utsedd till årets talare. Charbel Laoze Gabro ska eventuellt komma till Motala och tala i frågan senare i vår. Göran Persson träffade Dribblas ledare Elias Hanna när Hanna installerade fibernät. Persson gillade Dribblas arbete med integrationen. ”Alla ska vara med”, hälsar Persson genom Motalalaget.

Efter futsalsäsongens slut har Dribbla United flera projekt på gång. Det kan bli turneringar och möten. I höst startar en ny futsalsäsong. ”Vi jobbar med stadgar och målsättningar”, säger Dribblas grundare Gabi Morad.

Visionen är att Dribbla ska bli ett av Sveriges bästa futsallag och i det jobbet har kontakt tagits med stans största klubb Maif. ”Hela Motala behöver vara med och särskilt viktigt att vi har Maif med oss”, säger Gabi Morad.

Hyvönen utvisad på 50-årsdagen

Motalas starke man i basket, Kari Hyvönen, sysslade med just basket på sin 50-årsdag. Han coachade Örebro mot Bankeryd, men det blev förlust och Kari blev utvisad ur hallen med tre minuter kvar. 50-årshyllningen i video skulle visas på jumbotronen, men det gick inte på grund av tekniska problem. Kari fick se hyllningen hemma i stället. ”Pappa blev utvisad på grund av att spelarna fick totalt sju tekniska foul varav tre av dem blåstes när de var på bänken. Då får coachen foulen och när man har tre måste man lämna hallen. Domarna var bra, det är bara att spelarna inte kan reglerna och har attitydproblem. Pappa tyckte att domarna var bra också”, menar Karis son Henrik Wahlstrand Hyvönen.

Gösta Blohm: ”Vi hänger lite löst”

Motala schacksällskap kämpar för att hänga kvar i division 2. Två matcher återstår. ”Vi hänger lite löst”, säger spelaren Gösta Blohm när Bonus träffar honom på en tågresa. Blohm var på väg till Stockholm på jobb och sedan till Malmö på nöjen. På tåget mellan Motala och Mjölby hann han säga att förre Motalaspelaren Alexander Hart, bandydubbleraren, hade nyligen spelat schack i Uruguay på sin resa runt i världen.

Sjöholm på hajk till Norge

IFK Motalas bandytränare Mattias Sjöholm är en berest man. I sommar planerar han ytterligare en äventyrlig resa. ”Det blir lite hajk i Norge”, säger Sjöholm som på 1990-talet var i USA:s vilda västern och bland annat besökte det kända Little Big Horn.

Det tredje Run of mine blir av

Löpning i underjorden blir det för tredje gången norr om Motala. Den 7 september arrangeras Run of mine i Zinkgruvan, ett motionslopp där banan går både ovan jord och nere i gruvan. Det annorlunda loppet hade premiär 2017.

Klockrikebon laddar för Villafest

Anders Olvegård från Klockrike, som kommer från Skara från början, är en bandyfantast ut i fingerspetsarna. Han drömmer nu om första SM-guldet för Villa-Lidköping som han följt i alla år. ”Det kommer att bli enormt”, säger han om firandet som planeras om Villa skulle bli mästare på Studenternas IP i Uppsala den 23 mars.

Cleve klar för allsvenskan igen

Motalatjejen Hanna Cleve kommer nästa säsong att spela allsvensk handboll igen. Hon fortsätter i Stockholmslaget GT76 som i år vunnit norrettan.

Hockeybockeymatch blev inställd

Det var upplagt och planerat för en spännande hockeybockeymatch mellan IFK Motalas bandylag och Motala AIF:s ishockeylag i slutet av issäsongen i Motala. Men det blev aldrig något. När lagen möttes i innebandy för några år sedan var det skador i båda lagen. Kanske var det det som lagen var rädda för nu också. "Kanske var bra att det inte blev något", säger IFK:s Elias Gillgren som på måndagen, tillsammans med lagkamraten Philip Florén, ska träna innebandy med Solfjäderstaden. Där var det också tidigare snack om en match mellan IFK och Fjädern, men som aldrig blev något.

Ronell och Jonsson fortsätter i Maif

Trotjänarna Pontus Ronell och Robin Jonsson fortsätter även nästa säsong i Motala AIF:s division 3-lag, meddelar klubben på sociala medier.

Klubblös Elofsson kör rehab

Motalatjejen Frida Elofsson kämpar på för att komma tillbaka på fotbollsplanen efter sin knäskada. Det är Linköpings FC som står för hennes rehab, men annars är hon klubblös just nu. "Vi får se var jag spelar när det börjar bli dags för matchträning", säger Elofsson.

Listan

HETT

1. Solfjäderstaden herr

Drömmen om ettan lever för Motalalaget efter helgens seger borta mot Finspång. Duellen med Rimforsa mot ett avgörande.

2. Motala expo

Motalas häftiga mässa arrangeras igen nu kommande helg och det brukar vara en värld full av sport. Ett bra sportvimmel.

3. Motala AIF Fotboll

Seger hemma mot Assyriska och det är kittlande vad Motalas flaggskepp i fotboll kan uträtta i år med delvis ny ledning.

SNETT

1. IFK Motala-spelare lämnar?

Både Olle Nordlund och Elias Gillgren riskerar IFK Motala att förlora. Två tunga tapp i bandylaget, som överraskade positivt i vinter, i så fall.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa