Blackhawks visade upp sig i Motala

Den amerikanska fotbollen landade i Motala i helgen, i form av enklare träningsspel i två dagar mellan tre lag. Blackhawks från Motala-Vadstena amerikanska fotbollförening tog emot division 1-lagen Ekeby och Västerås. En hel del nyfikna åskådare dök upp på Idrottsparken.

Blackhawks kommer i år att debutera i ettan och spela sina matcher på Charlottenborgs IP. I helgens träningsläger kunde Motalas nya lag mönstra en stor trupp, med gula huvor över hjälmarna. Två av spelarna var 16-åringarna Elliot Ellison och Jacob Lundström från Motala. "Kul, man lär sig mycket och jag har inte kört så jättelänge. En kul sport", säger Lundström.

Artikelbild

| Elliot Ellison och Jacob Lundström var två av spelarna i Blackhawks som beträdde Idrottsparken i helgens träningsläger. Amerikanska fotbollen har gjort sin inmarsch i Motala.

Elliot Ellison har alltid kollat på amerikansk fotboll på tv från USA och vet att det är en stor sport. Han hoppas få spela i ettan i år. "Jag gillar att det är är lagsport med laganda. Tufft, mycket adrenalin", säger Elliot.

I videoinslaget från IP intervjuas även spelaren Erik Eklund och ledaren Patrik Steklmacher.

Lundqvist om prästens talanger

I lördagens tidning mötte ni bandytokiga Motalaprästen Jenny Lindhe Johannesson. Det är en tjej med många talanger, vilket musikern Lasse Lundqvist kan berätta. Lundqvist brukar uppträda ihop med prästen. "En gång i månaden har Jenny en liten andaktsallsångsstund på Björktrasten och Poppelgården och jag ackompanjerar henne på gitarr. Efter några psalmer blir det allsång och repertoaren är mycket bred: visor, schlagers, skillingtryck, med mera. Jenny överraskar ständigt med att kunna text och melodi på låtar som föreslås. Hon är mycket musikalisk, det blir alltid rätt med upptakter och repriser. Och så får hon gästerna att snabbt bli delaktiga med egna minnesbilder och det är alltid en mycket glad stämning", säger Lundqvist och fortsätter: "En bonusegenskap är att hon har ett fantastiskt namnminne. Kan alltid alla namnen på alla gästerna, om det så är 30-40 stycken. Ofattbart."

Artikelbild

| Det var träningsmatcher, så kallad scrimmage, mot Västerås och Ekeby för Blackhawks på Motala idrottspark.

Hallin valde LFK, trots locktoner från Gauthiod

Motalakillen Jonathan Hallin blir kvar i Lidköpings FK i tvåan i år, trots locktoner från division 1-satsande Gauthiod från Grästorp. Hallin har fått se IFK Motalas bandylag mot Villa nu i Lidköping. Han stod i IFK-klacken som han själv tycker sjöng bättre än Villaklacken i 2–13-historien. Hallin säger att han ändå unnar Lidköping och Villa ett bandyguld. "Det skulle betyda allt för Lidköping, så mycket som de satsat de senaste åren. De längtar efter SM-guld nu, efter att ha förlorat två finaler de senaste fem åren", säger Jonathan Hallin.

Albin Staaf trollar vidare på ny arena

Albin Staaf är känd som en del av trollerifamiljen Magic Staaf från Nykyrka. Där byggs det en ny trolleriarena på Vintergatan, för kommande lokala shower. Staaf lirar också fotboll i IFK Motala och ska i år fokusera på spel i 01-laget. "Men jag kan nog komma upp och göra en del inhopp i A-laget också, hoppas trollkarlen under en paus på ett gympass i Motala city.

Nilsson dagens kämpe i Open camp

Crossfit-verksamheten i det gamla tidningstryckeriet på Industrigatan fortsätter att vara het i Motala. I lördags kördes den första av fem så kallade open camp-dagar. Fem lördagar i rad körs det, från och med i lördags. "Det var stor uppslutning till lördagens event. Många tävlande, som kämpade, och minst lika många i publiken. Det märks att det börjar bli tradition av detta även i Motala. Veckans workout var tekniskt enkel, men desto mer påfrestande för både flåset och benen som definitivt var mest utsatta för belastning. Man fick som vanligt se både nybörjare och mer erfarna som tillsammans kämpade efter att nå sina egna mål", berättar arrangören Alexandra Struwe.

Lördagens gäst, Josefine Swärm, delade ut pris till dagens kämpe. Vinnare blev Hanna Nilsson. "Jag tycker Hanna är föredöme vad gäller pacing och att arbeta sig metodiskt genom workoutsen. En värdig vinnare", tycker Struwe.