Maif ville sparka Ladan – men hann inte

Stellan Axelson, ordförande i Motala AIF:s fotbollsstyrelse, menar att man redan under tisdagskvällen beslutade sig för att säga upp Vladan Ladan.

31 maj 2018 15:26

LÄS OCKSÅ: Ladan: "De som sköter det här gör det på division 6-nivå"


– Vi hade ett styrelsemöte där han hade en ganska lång dragning. Efter det kände vi i styrelsen att han inte är rätt man att leda vår förening mot vår vision att nå superettan 2022. Då fattade vi beslutet att säga upp honom.

Den springande punkten i det här är om han velat lämna själv eller ni gett honom sparken. Vad gäller?

– Vi hann inte kontakta honom under onsdagen för att delge vårt beslut, förrän han själv ringde vice ordförande i klubben och framförde olika åsikter. Då fick han frågan om han ville sluta, vilket han svarade ja på.

– Vi kommer ha ett möte med Vladan där han själv får välja om det ska stå i historieböckerna att han lämnade själv eller blev avskedad. Den chansen vill vi ge honom.

Vad säger du om de anklagelser som riktas främst emot klubbchefen, att han bland annat skrivit kontrakt med spelare utan att tränaren informeras?

– Det stämmer inte. Han har varit med i alla diskussioner. Men klubbchefen är ytterst ansvarig för truppens utseende.

Hur ser du på det han säger att spelare tagits ut till U 21-laget av klubbchefen?

– Det kan stämma. Men ansvaret för U 21-laget har inte legat på A-lagstränaren, det har legat på den som coachar det laget. Och alla spelare som inte är uttagna i A-laget är tillgängliga för U 21.


LÄS OCKSÅ: Vladan Ladan slutar i Maif


Vem ska leda A-laget nu?

– I det korta perspektivet ska det göras av de personer vi har anställda i olika ledarfunktioner, som Hans Anderzon, Bosse Johansson och Pierre Walfridsson.

Har ni tagit kontakt med någon ny tränare?

– Nej. Däremot har jag fått förfrågningar via mejl från personer som vill komma och träffa oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén