Laddat Maif inför omstart

På lördagen startar den. Motala AIF:s kamp för att vara topplag i division 2. Inledningen är mot Enskede hemma, matchstart klockan 16.

3 augusti 2018 21:46

– Jag tror att vi kommer att vara med i toppen. Vi är laddade och vet hur vi ska straffa Enskede, säger Maifs lagkapten Simon Karlsson.

Enskede har Ödeshögsgrabben och tidigare Maifaren Mattias Ingvarsson i laget och vann hemma mot Maif med 3–0 i premiären i april.

Sedan dess har mycket hänt. Maif har bytt tränare sedan Vladan Ladan lämnade och Maif ömsar även skinn en del i spelartruppen. Bland annat landar flera amerikaner nästa vecka.

– Konkurrens är bra och jag gillar att vi tar in spelare, säger Simon Karlsson.

Vad är skillnaden på Maif nu och för ett halvår sedan?

– Vi har våra principer och grunder som vi hade då, men jag tror vi har blivit starkare som grupp av tränarbytet, starkare mentalt, säger lagkaptenen.

Maif beträder nya planen på IP första gången på lördagsförmiddagen. Sedan är det match på eftermiddagen.

LÄS MER:Nya Motala IP klar för spel

Sedan ledigheten har Maif tränat två veckor och bland annat förlorat mot Karlstads BK med 0–6.

– Jag får ta på mig den förlusten. Vi tränade riktigt hårt den veckan. Men nu ska vi ha fräschare ben, säger nye tränaren Bo Johansson.

Enskede är ett lag som spelar tätt bakåt och väntar på motståndarens misstag. Enskede är också bra på fasta situationer.

– De är inte dåliga och det är en jämn serie, säger Bo Johansson som hoppas att Maif kan få utdelning på omställningarna som är lite av lagets adelsmärke och har varit så de senaste säsongerna.

Maif har Jonathan Hellqvist avstängd, David Lantz knäskadad och Joe Harris på resande fot på väg tillbaka från Nya Zeeland. I övrigt är alla i truppen tillgängliga för spel. Startelvan mot Enskede blir klar på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa