Andersson Skill blir huvudansvarig och Ekberg assisterande. Duon har skrivit ett treårskontrakt med Motalaklubben.

Andersson Skill ska jobba kvar på Probaco och blir nu matchcoach på fritidsbasis i Piraterna. Han tillträder efter den här säsongen, men har redan nu nästa års lag i tankarna.

– Det här har vuxit fram. När jag fick frågan kände jag att jag inte var färdig. Jag har fått tillbaka suget och ska göra allt jag kan för Piraterna, säger Stefan Andersson Skill.

Artikelbild

| Lagledaren Stefan Andersson Skill återvänder till Piraterna 2020, i par med Stefan Ekberg. Målet är SM-guld inom tre år.

Så här skriver lagledarduon Stefan och Stefan på Motalaklubbens hemsida:

"Efter två års frånvaro från speedwayen så har vi nu laddat batterierna för fullt och är oerhört taggade att få styra Piratskeppet igen sportsligt. Vi kommer jobba stenhårt med en röd tråd i klubben att inom tre år ska guldet tillbaka till Motala".

Det var på måndagskvällens medlemsmöte på Dunteberget som Piraterna berättade nyheten för sina egna supportrar.

– Kul. Roligt att det blir så här när det varit turbulent kring Stefan tidigare. Nu brinner han för det igen och har engagerat sig i klubben igen. Bland annat genom att vara uppe och tvättat sargen, kommenterar Piraternas marknadschef Janne Eklöf.

Piraterna 2019 kör närmast hemma mot Dackarna på tisdagen. Nu avgörs slutspelskampen med fyra avslutande matcher på åtta dagar.