IFK anställer ungdomstränare

IFK Motala nyanställer nu för sitt nya projekt "Next generation". Det är en ny ungdomstränare som sökes.

13 maj 2019 18:51

– Det finns lite olika grejer som personen kan jobba med. Det kan bli en person på heltid eller flera personer på deltid, säger klubbchefen Pär Beckne.

"Next generation" handlar om en nysatsning på ungdomsverksamheten. Den nya kraften, som söks i annons från och med den här veckan, kan få uppgifter från allt från bredden i bandyskolan till elitförberedande träning i U19-laget.

– Det beror lite på vilka sökande vi får hur det blir, säger Beckne.

Det är IFK:s samarbetspartners som har önskemål om ett större engagemang i samhället och det är utifrån det som IFK nu vill nyanställa en eller flera ungdomsledare.

– Det är viktiga grejer att vara med i, vi får ofta till oss önskemål om att vi ska vara mer delaktiga i samhället. Det här projektet är långsiktigt, på tre till fem års sikt, säger Pär Beckne.

Mer bandy: IFK Motalas forward Oskar Nilsson kommer att spela vidare och är klar för Finspångs division 1-lag där brorsan Johan Nilsson redan finns.

Så här presenteras Oskar på Faiks hemsida: "Oskar är en mycket flexibel bandyspelare och kan ses på flera olika positioner, men med största sannolikhet kommer vi att få se honom på det offensiva mittfältet. Med Oskar tillför vi vår trupp en erkänt viktig lagspelare som vill göra allt på träning och i match fullt ut, och dessutom tillförs vi ett elitserietempo som kommer att bli mycket viktigt för hela lagets utveckling om vi skall lyckas nå de mål vi satt upp för kommande säsong."

Ännu mer bandy: När det gäller elitseriens seriestart blir den den sista helgen i oktober som förra säsongen. IFK Motala har önskat senarelägga premiären, men så blir det inte i höst.

Spelprogrammet offentliggörs i månadsskiftet maj-juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa