Pengarna kan stoppa klubben

De vill så gärna spela i det svenska seriesystemet. Men det kostar pengar. Nu är det osäkert om Armeniska föreningen har råd att komma till spel i division 6.

LAGET. Motala Armeniska Förening debuterade i svensk fotboll inomhus genom att göra debut i Boren futsal cup. Nu var det meningen att laget skulle spela i sexan också, men det är tveksamt om laget har råd.

LAGET. Motala Armeniska Förening debuterade i svensk fotboll inomhus genom att göra debut i Boren futsal cup. Nu var det meningen att laget skulle spela i sexan också, men det är tveksamt om laget har råd.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2017-02-27 18:45

– Vi är ett nytt lag och nya i Sverige. Vi har bara en sponsor. Vi hoppas på hjälp av kommunen, säger lagledaren Daniel Karajayerlian.

Det är tufft med nya föreningar i den lokala fotbollen. Stefan Östling och Niklas Egnell och några äldre spelare till har en träningsgrupp i Marieberg på söndagar och hade planer på ett lag i sexan, men det blev inget. Åtminstone inte i år.

Chill FC startades upp, men det blev bara två säsonger. I år är Motalaklubben vilande på grund av spelarbrist. Chill bedömde kostnaden för en säsong till minst 40 000 kronor.

Senast det startades en klubb var tio år tidigare, på 00-talet, och då höll Blå Lämmeltåget i Motala fyra säsonger.

Nu är Armeniska, som gjorde debut i Boren futsal cup i vintras, inlagt i västra sexan 2017. Tillsammans med Zeros, Fågelsta, Fornåsa, Ledberg, Medevi, Tjällmo, Vallerstad och Ödeshög.

Armeniska ska inleda borta mot Vallerstad 22 april och hemmapremiären i Råssnäs är satt till 29 april mot Ödeshög.

Men nu är det oklart om Armeniska har råd att komma till spel. En första räkning från ÖFF på 10 500 kronor ska snart betalas. Där ingår bland annat kansliavgift, licenser, försäkring och anmälningsavgift.

Utöver det tillkommer sånt som domarkostnader, planhyror och liknande. Det blir minst 10 000 kronor till för en säsong.

Armeniska söker nu hjälp av ÖFF eller kommunen för att kunna spela. Sportsligt finns 17 spelare i truppen.

– Vi ska se om det finns några integrationsmedel, men annars kan vi inte låta en förening slippa avgift och andra inte. Det finns andra föreningar som också har det jobbigt, säger ÖFF:s Kjell Augustsson.

– Vi ska titta på om det kan finnas integrationspengar. Vi betalar inte allt, men kanske ett bidrag. Men det är svårt, det måste vara jämlikt och rättvist mot andra, säger kommunens fritidschef Åsa Grellsgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!