Forssell siktar på repris i Göteborg

2017 vann Maif-fridrottaren Sara Forssell JSM-guld i Göteborg. Det ger henne en bra känsla när mästerskapet nu avgörs på samma plats.

– Man funkar ju så. Har man lyckats bra någonstans tidigare så har man ju med sig den känslan när man kliver in, säger Sara Forssell.
Tre har gått sedan hon vann det där JSM-guldet i viktkastning i Göteborg. Men känslan av att hon brukar lyckas när SM-tävlingarna avgörs där i helgen. 
Hon kommer dessutom göra det med vetskapen om att hon inte behöver få till en riktigt bra träff i de första omgångarna för att få kasta alla sex kast i tävlingen. 
– Enligt startlistan så verkar det bara bli åtta startande och då får alla kasta sex kast. Det kan ju vara både på gott och ont. Det blir ju lite mer avslappnat men samtidigt så kan det ju vara lite svårt att tagga till från början, säger Forssell. 
Som fortsätter:
– För min del hoppas jag det är en fördel. Den teknik jag har nu gör att det är viktigt att slappnar av och låter tekniken sköta det. På träningarna i har jag gjort det och då har det blivit lång. Men det gäller att göra det när det är tävling också. 

Forssell har det tredje bästa årsbästat i startfältet och något annat än att det ska bli ännu ett bra minne från Göteborg finns inte. 
– Pallen är ju målet. Det är ju bara att satsa nu när det är som det är. Sen vet man ju inte vad de andra hittar på. 

Även USM avgörs i Göteborg och även där har Maif med ett flertal aktiva med goda chanser om man kollar på årsbästastatistiken.  Exempelvis Malva Axén fyra på listan i kula och Lina Ånstad som har sjätte bästa tid på 60 meter. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa