Förre IFK-spelaren gör succé med AIK

Med IFK Motala nådde han aldrig elitserien. Men det har Daniel Axi Strandqvist nu gjort med AIK.

13 mars 2019 21:00

Den 25-årige liberon, som fyller 26 år i år, från Stockholm räknar med att spela i högsta serien med Solnalaget efter segern i kvalserien som stod klar i helgen.

– Det känns jätteskönt, fantastiskt roligt. Och ja, jag hoppas följa med laget upp, säger Axi Strandqvist till Sporten.

Daniel Axi Strandqvist kom till Motala från Hammarbys led, men lämnade IFK 2016 sedan han ville fortsätta spela libero. Det gjorde han i Tranås allsvenska lag.

Efter en säsong i Tranås blev det Stockholm igen och nu har Axi på två år först tagit AIK från ettan till allsvenskan och sedan direkt från allsvenskan till elitserien.

AIK har i vinter spelat på Bergshamra IP i Solna, men isproblem har gjort att laget fått spela på Västanfors IP i Fagersta i kvalet. Elitserieplatsen säkrades genom söndagens 3–0 mot Frillesås.

Nu blir det derbyn mot Hammarby i elitserien, och återkomst till Motala för Axi. Men annars har AIK haft svårt att dra publik till Bergshamra IP.

– Hoppas att vi kan öka våra publiksffror, det blir ju annorlunda i elitserien, säger Axi.

AIK har bland annat meriterade 40-plussare som målvakten och tränaren Andreas Bergwall och ryske Rinat Shamsutov i laget. AIK tränas även av legendariske Per Fosshaug. I den avgörande matchen hemma mot Frillesås gjorde Johan Willes två mål.

Hur kommer det sig att ni har lyckats?

– Vi har många bra bandyspelare och en härlig grupp som klickar bra. Det har behövts, vi har ju ungefär 15 nya spelare sedan förra säsongen, säger Daniel Axi Strandqvist.

Och du kör vidare?

– Ja, det är tanken, säger den förre Motalaspelaren som aldrig hittills i karriären spelat i elitserien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa