Färre åkare i Tjejvättern än förra året

Tjejvättern gick lugnt till. Av 4 562 startande kom alla utom 20 i mål. Vätternrundans vd analyserar nedgången, att färre startade i år.

10 juni 2017 20:02

Antalet startande i Tjejvättern var i år mindre än förra året, och en förklaring är förmodligen den kalla våren som inte har lockat till cykelträning. Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson, som själv var en av dem som cyklade Tjejvättern, tror också att den senaste veckans väderprognoser har spelat in.

– Det har varit riktigt tråkiga prognoser i veckan, som har pekat på mycket regn. Det har gjort att många anmälda inte har kommit till start och att direktanmälningarna har blivit färre. Tjejerna har ju också två lopp att välja på den här helgen och anmälningarna till Halvvättern har ökat. Så några kanske har valt det loppet i stället.

– Men jag är oerhört glad att det blev ett så bra lopp i dag. Det har varit en härlig stämning ute på banan och vädret har varit kanonbra. Tjejvättern är ett kul lopp, där alla har en plats oavsett målsättning. Många cyklar tillsammans som en kul grej, men en hel del åkare satsar hårt för att ta sig runt på bra tider. Det är charmen med det här loppet, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Nu fortsätter cykelfesten på söndagen med Halvvättern över 15 mil, del fyra. Sedan körs elitloppet Vättern GP på torsdag i Motala centrum och på fredag och lördag körs 52:a Vätternrundan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa