Ett spännande nytt äktenskap

Maif och Dribbla, är det ett samgående som kommer att hålla? Ja, varför inte. Nytänk och tradition behöver varandra, skriver Jens Bollius om Motalafotbollen.

20 augusti 2019 07:00

Flirtarna har funnits där en längre tid. Den som besökte Boren futsal cup i vintras märkte att det fanns en speciell kemi mellan de båda. Dribbla United dröjde sig kvar i Motala sporthall efter att själv ha blivit utslaget. För att bilda en röststark klack som hejade fram Maif som var kvar i turneringen.

Jag skrev då att det är inte ofta jag sett det i Motalafotbollen, att ett lag bildar klack för ett annat. Det var något nytt, något hoppfullt om att det kanske kan bli något mer på orten än bara internt tjafs. Något som kan bära fram till något bättre.

Maif besvarade kärleken från hejarklacken genom att bjuda in Dribbla till vårens kickoff inför division 2-premiären. På den vägen har det fortsatt med snack och rykten om olika samarbeten som varit på gång. Date på date har vi sett.

Trots att jag känt mig rätt välinformerad om parternas gemensamma tankar var det ändå lite att tas på sängen när måndagens pressträff handlade om att klubbarna mer eller mindre går samman.

Jag hamnade på ett bröllop mellan föreningarnas ledningar. Maif ger sin futsal till Dribbla och Dribbla ger sin energi, sina nya kontakter och sitt integrationskunnande till ett Maif som alltid varit väldigt mångkulturellt, både i A-laget och i ungdomsverksamheten.

Det känns som ett spännande äktenskap där det kan bli många barn i framtiden.

Maif kan få ny skjuts i sina strävanden mot elitfotbollen och Dribbla kan få tyngd i sin dröm om att nå högsta serien i futsal.

"Jag ser en bild att vi har världens futsalfest i Motala sporthall och att Eurosport sänder matchen. Det här kan hända, vi har den här kraften och det kan verkligen hända mycket mer i Motala", säger Dribblas starke man Gabi Morad.

Han låter lite svävande och drömmande, Morad, som ju även är målkung just i år i Borens utomhuslag. Men jag tror honom. Väldigt mycket är möjligt i Motala, i synnerhet i fotbollen, om bara folk hjälps åt. Så stor är orten och den traditionen och kunnandet och viljan finns i bygden.

Om man kan förena Dribblas nytänkande, de har en drivkraft som man verkligen bländas av, med Maifs tradition, organisation och kraft genom Vätternrundan, så känns alla vägar öppna.

Kanske kan det bana väg för nya samarbeten, exempelvis mellan Boren och Maif. Jag trodde faktiskt att måndagens pressträff skulle handla om damfotboll och att Boren och Maif skulle stå och krama om varandra framför IP:s läktare. I fotboll kan man gifta sig med flera samtidigt och där skulle det också finnas mycket att hämta. Borens ungdomsarbete och bredd skulle gifta sig bra med Maifs arena och eliterfarenhet. Jag vet att det pågått samtal mellan damverksamheterna ett tag och bara att hoppas att det mynnar ut i samsyn.

Motala kan så mycket mer, om det så gäller herrar, damer eller futsal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa