Bandyborgen får nytt namn

XL bygg arena är ett minne blott som namn på Motalas bandyborg. Efter sex år byter nu bandyarenan namn.

6 augusti 2019 16:30

– Vi hoppas att det ska fortsätta med samma sponsor och ska ha ett möte efter semestern med företaget, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Det klassiska namnet på IFK:s hemmaarena är Motala isstadion. Fram till 2011 hette borgen så.

Därefter var namnet Plustjänster arena under två år och sedan XL bygg arena i sex år.

Plustjänster betalade 200 000 kronor för två år och när XL bygg gick in i samarbetet blev det mer än 100 000 kronor per år för namnet. XL bygg har också sponsrat IFK på fler sätt.

Men i sommar har nu XL bygg i Motala köpts upp av en finsk koncern och heter K bygg. Frågan är om arenan nu ska heta K bygg arena.

– Det är inte omöjligt, men det är en öppen fråga. Vi ska diskutera det internt och med IFK, säger K byggs vd i Motala-Linköping, Mattias Fahlén.

– Vi vill gärna fortsätta sponsra lag på de orter vi verkar och bandyn är stark lokalt, ett bra sätt att synas i Motala, menar Mattias Fahlén.

IFK Motala säger att K bygg har lite "förstatjing" på namnet, men att det inte är klart vad det blir för namn i vinter.

När det gäller matcharrangemangen på arenan i vinterns elitserie hoppas IFK kunna ha ölservering på en handfull särskilt intressanta matcher. Det var ett lyckat koncept den gångna säsongen.

– Att ha det alla matcher är för mycket jobb med och svårt att få tillstånd för, menar Pär Beckne.

Närmaste arrangemang som IFK har är Stadsloppet på Stora torget i Motala den 24 augusti, ett varvlopp som väntas locka 35-40 löpare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa