Så ska IFK lyfta i elitserien

175 dagar kvar till IFK Motalas elitseriecomeback. Det är inte bara spelare och ledare som behöver ta ett kliv upp. Det behöver klubben, fansen och staden också.

BANDYPRÄST. Jenny Lindhe Johannesson är en trogen åskådare på IFK Motalas matcher och kan tänka sig att engagera sig mer i föreningen inför elitserien.

BANDYPRÄST. Jenny Lindhe Johannesson är en trogen åskådare på IFK Motalas matcher och kan tänka sig att engagera sig mer i föreningen inför elitserien.

Foto: Jens Bollius

BANDY2017-05-03 21:59

Ett 30-tal personer kom till IFK:s informationsträff tillsammans med studieförbundet Sisu på onsdagskvällen. På agendan stod idéspåning kring hur IFK kan utvecklas.

Pär Höckert var där, liksom Magnus Brodén. Det är två tränare som tidigare tagit upp Motalas bandy i högsta serien.

Jenny Lindhe Johannesson, präst i Motala församling, var en av de som spånade idéer. Jenny är trogen åskådare, ända sedan hon gick med pappa Owe på 80-talet.

– Jag tänka mig att engagera mig mer i IFK, säger hon.

Vad krävs för elitserien?

– En bra tränare. Och lika bra lagarbete som förra säsongen. En god laganda, säger prästen.

På sikt bedömer ordförande Bo Ribers att IFK behöver dubbla sin omsättning för att kunna etablera sig i elitserien. Från dagens fyra till uppåt åtta miljoner kronor.

För att göra det behöver man få fler sponsorer, men även att få dagens sponsorer att betala mer.

– Vi behöver bygga upp en marknadsorganisation med duktiga säljare. Gärna yngre pensionärer. Vi vill hitta folk som kan jobba ideellt, säger Bo Ribers.

En tanke som kom upp på onsdagen var att förbättra eventen kring matcher och i det ingår restaurangtält där man kan sälja exempelvis öl intill arenan i samband med matcher. Så som Hammarby gör på Zinkensdamm.

– Folk idag vill kunna äta och dricka när man går på match, menar Pär Beckne.

Stadsloppet är i år lördagen den 26 augusti. Det hoppas IFK Motala också kunna utveckla som arrangemang med fler både deltagare och sponsorer.

När det gäller bandyhall är IFK Motalas mål att ett politiskt beslut kan tas i november. För ett bygge året efter. Men det kan bli bara en bädd i förstaläget.

– Vi hoppas ju det blir en betongplatta som kan användas för fler saker än bandy. Då tror jag också att det blir en överbyggnad. Vi behöver göra kalkyler på vad kostar det man måste göra med den nya isbädden och vad kostar överbyggnaden extra, funderar Bo Ribers.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!