Avvikande spel på en Citymatch till

Linköping City har tillsatt en egen utredning för att klargöra misstankarna om matchfixning efter mötet med Forward, vid sidan om det polisen och förbundet gör. Nu skriver Dagens Nyheter att det rapporterats om avvikande spelmönster i ännu en Citymatch.

6 september 2018 20:13

– Det är ett känsligt läge och redan nu skadar de här ryktena oss. Vi har sponsorer som vill hoppa av om det här stämmer. Men inga fakta har ännu kommit fram någonstans och vi kan inte döma folk utan att veta. Vi tar de påståenden som kommit fram på stort allvar, men det finns inget konkret som visar att det stämmer, säger Khalid Neshati, Citys egen koordinator kring att bemöta matchfixningsanklagelserna.

– Allting är väldigt vagt, jag har pratat med polisen och förbundet. Men det är bra att de utreder, vi gör det själva också. När det här är över kommer vi att gå stärkta ur det, säger Neshati.

Det var i lördags som Linköping City förlorade i norrettan, 1–3 mot Forward i Örebro. Efter att ha sett avvikande spelmönster beslöt Svenska Spel att stänga spelet på matchen 30 minuter före avspark. Det slogs larm om märkliga spelmönster och oddsrörelser kring matchen, något som flera organisationer reagerat på.

Men enligt Svenska fotbollförbundets jurist Tobias Tibell är det inte bara spelet som väckt misstankar.

– Vi har andra uppgifter som också påstår att allt inte stått rätt till kring den här matchen, säger Tibell, utan att vara mer detaljerad än så.

Under säsongen har det rapporterats avvikande spelmönster kring minst en match till med Linköping City som ena part, skriver Dagens Nyheter, men detta har inte föranlett några åtgärder från förbundet.

– Utredningen är bara inriktad på en match, poängterar Tobias Tibell.

När utredningen är klar är omöjligt att svara på. Det finns liknande fall som utretts flera år. Samtidigt försöker Linköping City fokusera på nästa match, Skellefteå hemma på söndag.

– Det finns inga belägg och tills dess är alla oskyldiga. Vi hoppas att det här är över så fort som möjligt, säger Khalid Neshati.

Vad säger du om de konstiga situationerna i Forwardmatchen?

– Man kan börja undra över sånt här och det är lätt att påverkas. Men det finns tusentals konstiga situationer i fotboll, menar Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius