Nu väntar större matcher för Motalakillen

Skvallerspalten om domare, Godegård, Sanhueza, Hörlenius, Danielsson och segelsällskapet. Plus heta listan.

Karlgren får större matcher

Motalafotbollens lag har lite småsvårt att avancera i seriesystemet på sina håll. Men det går bättre för en del domare. Erik Karlgren dömer i år varje vecka i division 3. Det går bra för Motalakillen efter att ha varit kursetta på en utbildning i Luleå. Karlgren dömer oftast söderöver, på klassiska platser som Laholm, Markaryd och Anderstorp, men ibland också på närmare håll. Han var nöjd med sin insats när Mjölby AI vann med 2–1 mot Vimmerby i trean nyligen. "Jag hoppas på division 2-matcher också", sade Erik Karlgren när han bevistade Godegårds marknad tillsammans med sin familj.

Erik Karlgren har många strängar på sin lyra och bedrivit frågesport på Bispo i Motala 13 gånger i vinter. Nu funderar han på om det ska bli en sommarvariant på torget också. "Det kan det bli, men inget klart än", säger domaren.

Större marknad, men plan i träda

Godegårds marknad växer. DGIF:s och ortens ekonomiska stöttepelare är större än förr, enligt festivalledningen. Festplatsen hålls också i gång med flera danser varje sommar även nu 2019. Men fotbollsplanen De Geer-vallen ligger där tufsig, rufsig och öde, viskande om att fotbollen i alla fall var bättre förr. Enligt eldsjälarna på marknaden är det nu åtminstone 15 år sedan som det spelades A-lagsmatcher på den mysiga arenan. Via en snygg broschyr får vi dock reda på att fotbollen inte är död i Godegård. Det finns ett pojklag ihop med Tjällmo IF och det finns knattefotboll. Måndagar är dagen som det tränas i DGIF som spelar cuper och även hittar på andra aktiviteter som inte handlar om fotboll.

Kanske Vätternrundan för Sanhueza

Motalapolitikern Felipe Sanhueza gjorde ett oförglömligt intryck när han klarade Vasaloppet 2018. Han kom i mål som en av de sista i loppet, efter att ett flertal gånger lyckats övertala "repfolket" att låta honom fortsätta. Nu jobbar Sanhueza på att få med sin svåger på ännu en utmaning, Vasaloppet igen i framtiden. Närmast funderar han på om han ska cykla Vätternrundan redan nu i sommar.

Hörlenius nöjer sig med squash

En gång i tiden skruvade han in inlägg och frisparkar för Motala AIF i superettan. Nu tar Fredrik Hörlenius det lite lugnare. "Det blir lite squash ibland i Vadstena med Stefan Ekberg, annars är det lugnt", säger 47-åringen.

Danielsson är sugen på comeback

Henrik Danielsson är lite sugen på att spela innebandy igen. Det berättade han på Godegårds marknad. Det lät som att det kan bli lite spel i Solfjäderstaden i höst.

Motala segelsällskap berättar i Vårnytt

Klubbtidningen kanske är en nostalgisk grej som fanns förr, men den lever fortsatt på sina håll. I ett 16-sidigt snyggt redigerat "Vårnytt" berättar Motala segelsällskap om både verksamheten nu och i år, men även om minnen från klubbens historia. Klubbens eldsjälar porträtteras och det informeras om allehanda saker.

Heta listan

1. Piraterna

Elitseriepremiär, mot mästarna Smederna, på Dunteberget på tisdagen. Nyfikenheten är stor på nykomlingen från Motala.

2. Motala AIF Fotboll

En lagseger och kämparseger i matchen mot Newroz. Det var precis det som Maif behövde. Nu väntar heta matcher.

3. Blackhawks

Ett lag med karisma, ett lag med mycket publik. Amerikansk fotboll har möjlighet att bli långvarigt i bygden. Tufft och trevligt.

4. Landslagsspelare

Viktor Spångberg med i bandylandslagets träningstrupp och Ludvig Högberg med till U21-VM i handboll i Spanien.

Snett

1. Skador tar ned

Skador är alltid något trist, som tar ned stämningen. I helgen var det Maifs Renato Rako som bröt näsan och tvingades bryta.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa