Vändning för Cityhuset kan vara nära

Ägarna av Cityhuset har som ambition att innan årets slut ha hyrt ut samtliga tomma lokaler till nya näringsidkare.

4 augusti 2017 09:30

Cityhuset i Motala har många turbulenta år bakom sig, med tomma butikslokaler och missnöjda handlare. Under de senaste åren har butikerna i gallerian bara blivit färre och färre och runt omkring har frustrationen växt bland fastighetens hyresgäster. I februari förra året tog fastighetsbolaget Lebourne Real Estate AB – som sedan tidigare äger gallerior och köpcentrum i bland annat Norrköping, Katrineholm och Söderköping – över centrumet.

Och nu verkar en hel del positiva förändringar vara på gång. Bernhard Lebourne, vd för Lebourne Real Estate AB, säger att de för närvarande jobbar hårt för att fylla de butiksytor som stått tomma under en längre tid.

– Vi vill utveckla fastigheten och förädla den. Jag samarbetar tillsammans med en etablerare som heter Michael Angermund och vi har jobbat i lite drygt ett och ett halvt år med nyetableringar. Nu känner vi att vinden har börjat vända. Fler har börjat höra av sig och hittills har vi tecknat avtal med fyra nya butiker, säger han.

I förra veckan berättade vi att presentbutiken Snuffefilten öppnar en ny affär i herrmodebutiken Bonds gamla lokaler. Snart kommer även musikaffären Wetternmusik att slå upp sina nya portar i lokalen. Och sedan tidigare i år har även modebutiken Stass och salongen Skönhetsbaren öppnat upp nya verksamheter i Cityhuset.

Målsättningen från ägarhåll är att inom en snar framtid kunna hyra ut de tomma lokalytor som finns till helt nya hyresgäster.

– Önskescenariot är att försöka hyra ut de lokaler som finns innan årets slut. Men vi är försiktiga med att ropa hej än, säger Bernhard Lebourne och fortsätter:

– Det vi tänker på när vi pratar med intressenter är att skapa en attraktiv miljö med ett lokalt engagemang bland hyresgästerna. Vi vill hitta butiker som lockar fler besökare så att det kan bli en plats som man spontant vill gå till.

LÄS MER:

Cityhuset byter ägare

Nya ägarens löfte: Vi ska satsa på Motala

Så vill Cityhusets ägare göra om butikerna

En av deras främsta prioriteringar i nuläget är att hitta ett företag som vill etablera sig i Akademibokhandelns tidigare lokaler.

– Det är den stora lokalen, och den jobbar vi stenhårt med. Den ska bli själva navet i det här, säger Bernhard Lebourne.

Under de senaste åren har en rad ägarbyten av fastigheten ägt rum. Men den nuvarande fastighetsinnehavaren säger att de inte ser detta som ett korttidsprojekt.

– Vi är en långsiktig ägare. Vi har förvärvat Cityhuset för att långsiktigt utveckla och förädla fastigheten, säger Bernhard Lebourne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman

Ämnen du kan följa