Så vill Cityhusets ägare göra om butikerna

Cityhusets framtid hänger delvis på om ägarna kan fylla de ytor som i dag gapar tomma. Det menar Bernhard Lebourne, ägare och vd för Lebourne Real Estate AB.

26 april 2016 09:31

Så sent som i februari i år klev Lebourne Real Estate AB in som ägare när man tog över efter Hemfosa Fastigheter.

LÄS MER: Nya ägarens löfte: Vi ska satsa på Motala

Det sades då att det planerades för satsningar som skulle leda till att nya butiker flyttade in.

– Hittills har vi inte sett någonting av det, men jag vill ända vara optimistisk, säger Lennart Julander på Akademibokhandeln. Jag tror att det trots allt finns en ljus framtid här.

LÄS MER: Hyresgäster i Cityhuset är frustrerade

Nu uttalar sig Bernhard Lebourne, ägare och vd för Lebourne Real Estate AB, och kommenterar den uppkomna situationen så här:

– Vi är försiktigt positiva till att kunna fylla alla vakanser i gallerian. Jag och en handelsetablerare bearbetar möjliga intressenter. Vi vill att det ska bli rätt mix av verksamheter. I första hand vill vi i samråd med de befintliga hyresgästerna disponera om butikerna en aning.

LÄS MER: Motalabutik lämnar central galleria

Lebourne fortsätter:

– Vi tror att man kan optimera försäljningsytorna utan att det kräver några större ombyggnationer. När det är klart vet vi mera exakt vilka ytor som blir över för nya intressenter. Fastighetsägarna kring torget har planerat ett möte i maj. Jag tycker det är klokt att vi samordnar uthyrningsarbetet och hittar en gemensam plan för utbudet av butiker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson