Motalabutik lämnar central galleria

Bond Fashion avvecklar sin butik i Cityhuset. "Det går inte längre, Motalaborna väljer bort oss" suckar delägaren Fredrik Sjögren.

22 april 2016 11:15

Fredrik Sjögren konstaterar kort att butiksdöden i centrala Motala har skördat ett nytt offer.

Bond Fashion öppnade för omkring ett och ett halvt år sedan och då talades det om en satsning som förhoppningsvis skulle leda till att Cityhuset blomstrade igen.

– Vi ville såklart vara en del av denna framtidsbild, men nu står vi här och har precis kört igång en utförsäljning för att vi ska avveckla rörelsen. Det är hur tråkigt som helst, säger Sjögren.

Han förklarar beslutet att lägga ned med att Motalaborna inte besöker butiken i den omfattning man hade önskat.

– Det är som att det är två läger i centrala Motala, Gallerian mot Cityhuset, och att kunderna väljer bort oss som ligger i det här hörnet.

– Jag förstår inte varför det är så. Det enda jag vet är att jag stått här och ibland bara haft enstaka kunder som kommit in.

– Till slut går det inte att ha det på det viset. Intäkterna räcker inte till hyra och löner, så är det bara. Situationen har varit pressande på många sätt.

Fredrik står och tittar ut över de övriga tomma lokalerna i Cityhuset och slår ut med armarna.

– De nya ägarna som tillträdde för ett tag sedan lovade att det skulle komma nya affärer, att man skulle se till så att det blev liv och rörelse i huset igen. Tyvärr har ingenting av det inträffat.

Utförsäljningen inleddes i början av veckan och i mitten av juni räknar Fredrik Sjögren med att butiken upphör.

– Min kollegas (Mattias Oscarsson) butik i Vadstena berörs inte av det här. Det är två olika bolag, påtalar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson