Oppositionspolitikerna hade bäst koll

Oppositionens ledamöter visade sig ha bättre koll på besluten i fullmäktige än majoriteten. Men Ingvar Ståhl, gruppledare för S, reagerar inte särskilt häftigt på resultatet.

25 juni 2018 09:11

Läs mer: Vet politikerna vad de beslutar om?

– Det var ju många ersättare då och vi har flera som jobbar helg. Då är det inte så lätt att hinna sätta sig in i alla frågor till mötet på måndagen, säger Ingvar Ståhl.

Han förklarar att de försöker informera om ärendena på sina gruppmöten, men menar samtidigt att man inte kan kräva för mycket av ledamöterna.

– Det låter inte bra att så många inte klarade testet, men man får ändå ha förståelse för att folk har sina liv. Och vi vill ju ha med vanligt folk i politiken också, säger han.

Oppositionens ena gruppledare, Kjell Fransson (L), reagerar desto häftigare. Att oppositionen var bättre än majoriteten är han nöjd med, men tycker ändå att det är alldeles för många som har dålig koll.

– Som förtroendevald ska man representera väljarna och då är det minsta man kan begära att man har koll på vad man beslutar om, säger han samtidigt som han förstår att det kan bli mycket att läsa för en fritidspolitiker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa