Därför dröjer åtal mot mordmisstänkt

Det dröjer troligtvis till februari innan åtal kan väckas mot den Motalabo i 35-årsåldern som i en månad suttit häktad, misstänk för att ha mördat sin hustru.

7 december 2018 17:00

Åtal skulle ha väckts i veckan, men istället omhäktades den misstänkte. Åklagaren Britt-Louise Viklund saknar ännu obduktionsprotokoll och resultatet av den tekniska utredningen. Åtalstiden är nu förlängd till 2 januari.

– Men jag kommer då sannolikt att behöva begära anstånd igen. Först i februari kan analyserna från forensiskt centrum vara klara enligt vad som sagts därifrån, säger Britt-Louise Viklund.

Det var på kvällen den 8 november som polis larmades om en allvarlig misshandel i en lägenhet på Ekön i Motala. Mannen i hushållet berättade att han skadat sin hustru svårt och när polisen kom fram fann man henne död.

Allt tydde på att kvinnan, i 30-årsåldern, utsatts för grovt våld mot kroppen. Åklagaren har inte gått ut med några uppgifter om vad som kan ha utlöst händelsen. Vid tillfället befann sig parets två små barn i bostaden, dock utan att komma till fysisk skada. De har sedan dess omhändertagits av socialtjänsten.

Den misstänktes medger han utsatt sin hustru för våld men utan uppsåt att döda.

Försvaret har yrkat att Motalabo ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Men under fredagseftermiddagen bedömde tingsrätten att skäl saknas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Gedda

Ämnen du kan följa