Stickande våld ska ha dödat kvinnan

Den kvinna i 30-årsåldern som under torsdagskvällen hittades död i en lägenhet på Ekön i Motala ska ha utsatts för stickande våld mot överkroppen. Den misstänkte, en man i 35-årsålderna, häktades under fredagen.

9 november 2018 17:05

Linköpings tingsrätt biföll åklagare Britt-Louise Viklunds yrkande att mannen skulle häktas som på sannolika skäl misstänkt för mord, den starkare misstankegraden.

Den misstänkte och offret är gifta med varandra. Vid händelsen fanns också deras två gemensamma barn i bostaden. Dessa kom dock inte till fysisk skada och är nu omhändertagna av socialtjänsten.

Enligt Britt-Louise Viklund medger den misstänkte att han utövat våld mot sin fru. Men han förnekar uppsåt att döda.

Mannen larmade själv vid 18.30-tiden på torsdagskvällen om händelsen. Han ska då ha uppgett att han skadat sin fru svårt.

– Vi visste inte vad som väntade oss på platsen och åkte därför dit med en stor styrka. Men sedan gick gripandet lugnt till. Mannen följde våra uppmaningar, säger Motalapolisens utredare Jens Isgren.

Polisen kunde konstatera vid ankomsten att kvinnan redan var död. Det finns uppgifter om att hon ska utsatts för grovt våld mot överkroppen med någon form av stickande föremål. Detta ska också ha funnits kvar i lägenheten när polisen kom.

Britt-Louise Viklund avslöjar dock inga ytterligare detaljer i fallet utöver de inblandades ålderuppgifter och relation samt den häktades inställning i skuldfrågan. Därmed är det ännu oklart vad som utlöste händelsen.

Den misstänkte och offret ska inte ha varit kända av polisen i något tidigare sammanhang.

Åtal ska vara väckt senast den 7 december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Gedda

Ämnen du kan följa