Camilla Egberth (S) tackades av

Hon skulle avtackas som kommunalråd. Men efter att ha dagen innan blivit bortröstad som oppositionsråd blev det en mer fullständig sorti från Motalapolitiken för Camilla Egberth (S).

9 oktober 2018 18:30

Dock till kaffe, tårta, presenter och många uppskattande ord.

– Jag behåller min plats i kommunfullmäktige, men något tyngre engagemang blir det inte mer, säger hon med både vedmod och besvikelse i rösten.

Hon var inte valberedningens kandidat till oppositionsrådsposten, men var ändå snubblande nära att knipa den.

– Vad ska man säga? Förnyelse stod visst mot erfarenhet. Men det handlar om ett förtroendeuppdrag och då kan det gå så här. Som politiker sätter man sitt förtroende på spel redan i valrörelsen.

Om det inte blir politik – vad händer nu?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har kvar mitt jobb inom det som var Autoliv ... Jag kan ta ut full pension, men känner att jag är för ung för det (51 år, vår anm).

Politiker – partikamrater och motståndare – kommunala tjänstemän och företagare kom till tisdagens avtackning i Rådhuset.

Mot slutet dök Lalandias vd Jan Harrit upp. Som för att understryka vad Camilla Egberth sätter främst under sina åtta år som kommunalråd – visionärt arbete för att befästa Motala som en attraktiv sjöstad. Och det strategiska beslutet att köpa upp folkparksområdet vilket banade väg för Lalandias intresse.

– Men jag är också nöjd med att vi har halverat ungdomsarbetslösheten.

 

Läs mer:

Rysaren: Så vann han över Egberth

Camilla Egberth

1998-2002: Ersättare i kommunstyrelsen.

2002-2006: Tekniska nämndens ordförande

2006-2010: Andre vice ordförande i kommunstyrelsen

2010-2014: Kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd

2014-2018: Kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Gedda

Ämnen du kan följa