Mera

Vadstena med omnejd på 1900-talet

Vadstenabok 1900-talet del 2
Vadstena

Vadstena med omnejd på 1900-talet

30% rabatt

Boksläpp lördag 3/12

Deras första bok om Vadstena på 1900-talet blev en succé! Nu är Christina Lindaryd och Marianne Andersons fristående fortsättning här.
En bok om det Vadstena vi minns, berättelser och gamla fotografier från 1900-talet.

Den första boken om 1900-talets Vadstena, som kom ut 2021, handlar mest om byggnader, personer och affärer i innerstaden. Men Vadstena är ju så mycket mer!
I den här boken tar de därför steget utanför stadens hank och stör och noterar hur lantbruk, sjöfart och fiske har förändrats under 1900-talet. Men även innerstaden får besök och dessutom berättar de om idrottsföreningar i Vadstena med omnejd och om konstnärer som har inspirerats av vår vackra trakt. 

Boken är en blandning av fakta och nostalgi, berättelser och gamla bilder. Fotografierna kommer huvudsakligen ur Föreningen Gamla Vadstenas stora arkiv.

MERA-pris: 179 kr 
Ord pris: 229 kr 

Levereras hem till dig. Köp i vår shop via länk nedan.

 

 

Om författarna

Marianne Anderson har tidigare utkommit: Kvinnor Knyppling Köpenskap, Spetsknyppling, Örberga berättar, Sjöfolk vid Vättern, Knypplingens mysterium, Ödekyrkogårdar i Vadstena m.fl.
Christina Lindaryd har tidigare utkommit: Boken om Ljungsbro, Titta passbåten kommer! (Minnesbilder från Ljungsbro med omnejd), Boken om Jules Sylvain, Helene - den gåtfulla slottsfrun på Ljung, Märtha - yngsta slottsfröken på Ljung m.fl.

Med reservation för felskrivning, slutförsäljning och eventuella förändringar.