Medan S lever i det blå blir SD starkare

Hur har S ens mage att gå ut och uppmana sina partivänner till solidaritet och medmänsklighet, när de har fortsatt nedmonteringen av socialförsäkringssystemet, vilket gör att svaga grupper ställs mot varandra? undrar insändarskribenten.

Insändare 13 augusti 2021 07:53
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Stå upp för medmänsklighet och solidaritet" 5/8. 

Efter att ha läst debattartikeln 5/8 "Stå upp för medmänsklighet och rättvisa" känner jag att jag vill räta ut en hel del frågetecken, då min hjärna inte får ihop pusselbitarna med den politik som vår S-ledda regeringen för. Hur har S ens mage att gå ut och uppmana sina partivänner till solidaritet och medmänsklighet, när de har fortsatt nedmonteringen av socialförsäkringssystemet, vilket gör att svaga grupper ställs mot varandra? Snacka om att det är grundat för missnöjets tillväxt! Och de kan vi alltså tacka vår S-ledda regering för sedan 2014, då de har bidragit till att sjuka och funktionsnedsatta lever i ekonomisk otrygghet, vilket i sin tur har splittrat en hel del familjer då en taskig ekonomi är en stor bidragande orsak till bråk i ett förhållande. 

 

S har även bidragit till att vi har barnfattigdom i Sverige. Är det okej att barn i Sverige kan behöva leva på bidrag och gåvor från olika ideella organisationer och kyrkosamfund, när mamma eller pappa har blivit sjuka? Det finns sjuka och funktionsnedsatta som har tagit livet av sig när de har blivit nekade till att komma in i försäkringen eller har blivit utförsäkrade. 

Man måste vara frisk för att vara sjuk i Sverige, ha en jurist i familjen som för din talan och sköter allt pappersarbete, läser det finstilta och driver ditt ärende enda upp till kammarrätten, ha en rik äkta hälft eller närstående vid din sida alla år som det tar att harva sig igenom alla instanser. 

 

För att inte tala om de som har fått sälja av allt av värde, för att ens få rätt till försörjningsstöd efter att ha blivit nekade sin rätt till sjukpenning, aktivitetsersättning eller sjukersättning. Ett parti av åtta möjliga, Vänsterpartiet, har kämpat galet hela våren och framåt för att få Socialdemokraterna att byta tillbaka till vänsterfilen, men det verkar som att S är tondöva, trots att man har den största andelen av arbetarväljarna bakom sig. Att gå ut öppet och uppmana sina partivänner och alla andra engagerade medborgare till solidaritet och medmänsklighet, när man accepterar att människor som är sjuka misstänkliggörs och kastas ut, utan ekonomisk trygghet, är falskt så det förslår! 

 

Vad är poängen med debattartikeln? Att bekämpa rasismen? Eller är det bara ett bekvämt skynke att dra fram när man saknar egna ambitioner? Socialdemokraterna tar inte oss på allvar som går ut öppet och kritiserar välfärden. Tvärtom kallar de en sådan bild för svartmålning. De är så trygga i den svenska självbilden och sitt eget tunnelseende som utgår ifrån att vi är så fantastiskt bra på alla områden, att dom faller på eget grepp. För under tiden S lever i det blå, fortsätter SD att suga upp allt missnöje och växer sig allt starkare. 

Ämnen du kan följa