Hur ska en fritidsbank drivas?

Vad ska en fritidsbank tillhandahålla? Och vem ska driva den? Jan Andersson (SD) har frågor.

Vad ska en fritidsbank tillhandahålla? Och vem ska driva den? Jan Andersson (SD) har frågor.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2019-02-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Fritidsbanken fungerar bra", 21/1.

Hur det är i Klockaretorpet i Norrköping är ingalunda någon form av mall för hur en fritidsbank skulle fungera i Motala. Det är ju bra att en fritidsbank fungerar bra där, men Kristin Lönnqvist, Östergötlands idrottsförbund, kan då också tala om vilka som driver den, öppettider, personalbehov, vilka olika sporter som kan utövas (utöver skridskor, fotboll och bandy) och så vidare.

Jag tycker att insändaren inte ger något av det faktaunderlag jag efterlyst utan är allmänt skriven. Om den drivs med helt ideella medel så är det ingen fritidsbank som har med kommunen att göra och det är ju detta det är frågan om här i Motala.

Det är ingen som motsätter sig en fritidsbank, utan här i Motala är det frågan om vem som skall driva den. Är det kommunen, ja då hamnar allt i ett annat läge. Så fort kommunen blandar sig i något direkt så har det en förmåga att i många fall inte bli så bra, eller väldigt överorganiserat. Därför tror jag, trots Kristin Lönnqvists resonemang, att det är bättre att samarbeta med lokala föreningar och ge dem möjligheter att bedriva denna verksamhet, jag är då övertygad om att ungdomar i kommunen kan få prova på just den idrott de vill.

Jan Andersson (SD)