Hur ökar vÄr status som sjöstad om tillgÄngen minskas

"Planera istÀllet för ett bra sÀtt att erbjuda flera tillgÄng till sjön fler bÄtplatser och bÀttre parkeringsmöjligheter pÄ ett sedan tidigare vÀl planerat omrÄde" skriver insÀndarskribenterna.

"Att planera bostÀder i direkt anslutning till en sÄ stor bÄtklubb Àr inte förnuftigt" skriver insÀndarskribenterna.

"Att planera bostÀder i direkt anslutning till en sÄ stor bÄtklubb Àr inte förnuftigt" skriver insÀndarskribenterna.

Foto: Peter Calén

InsÀndare2022-11-02 19:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Det hÀr Àr ett svar pÄ insÀndaren "Prioriterar kommunen sjönÀra hus över bÄtklubben?" 29/10.

Kommentarer och tillĂ€gg till Lars Löfgrens klarsynta frĂ„gestĂ€llningar. 

  1. Sommar och sol i Motala – Motala BĂ„tklubb Tegelvikens, MBKT, uppstĂ€llningsplan Ă€r mer eller mindre fylld med bilar. De fĂ„r plats dĂ„ det finns utrymme att sommartid parkera tomma vagnar lĂ€ngre in pĂ„ omrĂ„det. Var ska dessa parkeras om utrymmet reduceras med 50 procent?
  2. De som har bÄtar, men inte fÄtt nÄgon bÄtplats Ànnu eller kanske kommer frÄn annan ort och vill sjösÀtta för att njuta av vÄr fantastiska sjö, fyller snabbt parkeringar med bilar och vagnar. De som inte fÄr plats anvÀnder grönytor/parkmark och vÀgen för sina fordon. Om ytan minskas, var ska de i sÄ fall parkera. PÄ vilket sÀtt ökar det vÄr status som sjöstad om tillgÄng till sjön minskas.
  3. Motala, Östergötlands Sjöstad – Till vilket pris och vad blir resultatet? Vi ser hur fritidsomrĂ„de efter fritidsomrĂ„de förĂ€ndras frĂ„n fritidsbebyggelse till Ă„ret-runt boenden. Hur har det pĂ„verkat tillgĂ„ngen till vattnet för den breda allmĂ€nheten hittills?

Vi bor sjÀlva i Tegelviken dock en bit frÄn anlÀggningen. NÀr det blÄser hör vi hur det viner i master och stag, linor som slÄr mot master med mera. Vi berörs inte nÀmnvÀrt av det. Men, skulle vi vilja ha det tio meter frÄn vÄrt sovrum? Tveksamt.

TÀnk om! Att planera bostÀder i direkt anslutning till en sÄ stor bÄtklubb Àr inte förnuftigt. Planera istÀllet för ett bra sÀtt att erbjuda flera tillgÄng till sjön fler bÄtplatser och bÀttre parkeringsmöjligheter pÄ ett sedan tidigare vÀl planerat omrÄde.