Sätt upp solceller i Motala

4 september 2019 04:00

Dags att bli klimatsmart och ställa om till fossilfritt! Även den här sommaren har vi sett tecken på klimatkrisen. De enorma skogsbränderna i Alaska och Sibirien är ett exempel. Värmeböljan i Europa ett annat. Det är hög tid för våra beslutsfattare att ta problemet på det stora allvar det förtjänar. Det gäller för de i Sveriges riksdag men även för landets alla kommunalpolitiker.

Här i Motala kan ju alliansen som styr kommunen föregå med gott exempel genom att sätta solceller på alla kommunens tak. Det är en investering i klimatet och ekonomin eftersom solceller inom 5 till 10 år betalt sina kostnader. Och det vore ju ett bra sätt att som det brukar heta ”sätta Motala på kartan”.

Det vore ju också en signal till partikompisarna i riksdagen M, KD och SD som tror att kärnkraft som tar 20 år att bygga är lösningen. Så lång tid har vi inte! Klimatet kräver betydligt snabbare åtgärder. Och kärnkraftens säkerhetsproblem är dessutom långt ifrån lösta.

En annan sak för kommunen att skynda på med är att bygga ut antalet laddstolpar i Motala för att kunna ladda alla elbilar. I regionen borde också nolltaxa gälla för kollektivtrafiken.

Oroad

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa