S har satt egen makt främst

28 maj 2019 05:00

Svar på "Ta ställning för EU:s löntagare", 23/5.

Bäste Johan Andersson (S). Jag är ingen politiker och heller ingen riksdagsman men jag har det sunda förnuftet som pensionerad arbetare kvar. Du skriver att de grundläggande fackliga fri- och rättigheter står ni bakom? Och vad gör Centern och Liberalerna som ni socialdemokrater har gått ihop med bara för maktens skull? Du har väl registrerat att LO och flera fackförbund är emot en nedmontering av de fackliga fri- och rättigheterna.

Vidare kan sägas att de utlovade pensioner som ni har lovat ge dessa pensionärer som har byggt upp vårt land ligger fortfarande långt under en vanlig löntagares förtjänst. Att högerpopulismen är löntagarfientlig, är bara en myt från Socialdemokraterna. Det är en reaktion från vanliga löntagare och även pensionärer som är trött på den falska socialdemokratiska politiken som ni har fört över många år. Det enda ni har tänkt på vid varje val är att behålla makten till varje pris utan och tänka på dem som har det sämst i samhället.

Skolan är i fritt fall, sjukvården är nära att kollapsa, skatterna skjuter i höjden och inte minst bränslepriserna. Med lika löner på varje plats inom EU har bara ett enda resultat, att fler åkerier i Sverige kommer att gå i konkurs på grund av utomeuropeiska åkeriernas konkurrens.

EU-samarbete bidrar till fler jobb och bättre ekonomi? Varför är då den svenska kronan i fritt fall efter flera års medlemskap i EU? Att stoppa den fria rörligheten och göra upp med ohederliga skurkar som sysslar med jobbtrafficking? Då tycker jag att du ska vända blicken på vårt grannland Danmark. Där kollas varje bil, minibuss, lastbil på förare, passagerare och en noggran passkontroll. Medan här i Sverige är kontroller nästan obefintliga vid färjelägren och Öresundsbron. Detta kanske skulle vara en effektiv broms för alla skurkar som enkelt tar sig förbi svenska lagar och bestämmelser. Bara att titta på makten som de kriminella storfamiljerna har skaffat sig under åren? Vad gör er politik åt allt detta?

Ta gärna en stund och tänk efter innan du skriver.

Bernhard Gerecht

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!