KD: Satsa på ett stadsbad i Motala

Motala bör stärka sin profil som Östergötlands sjöstad, skriver Kristdemokraterna.

13 augusti 2019 05:00

Det är en fantastisk kommun vi bor i – både våra tätorter och vår landsbygd är inne i en fas när mycket händer. En kommun kan inte göra allt, men tillsammans med Alliansen Motala jobbar vi kristdemokrater hårt för att medborgare, föreningar och företag ska få de allra bästa förutsättningar för att kunna leva och verka här.

”Östergötlands sjöstad” och ”Staden nära vattnet” – kärt barn har många namn, men det förpliktigar att iklä sig sådana epitet. Med Lalandia tar vi förvisso ett stort steg framåt i vattenandan – med fler turister skapar vi en framtid och förstärker vår profil som sjöstad. Men Kristdemokraterna vill mer!

För oss känns det självklart att om vi har ambition att bli Sveriges sjöstad nr 1, så behöver vi ett centrum som lever. Vår drömbild är att se till att få en badplats – en sandstrand 150 meter från torget! Vår tanke är att utreda en etablering av den efterlängtade badstranden nedanför stadsparken och biblioteket. Tänk er en sluttande sandstrand från utkanten av stadsparken i ett nästintill perfekt söderläge. Vättern erbjuder ett bra vatten centralt, men kommunen behöver utreda en del, exempelvis hur vi på ett bra sätt säkrar en god vattenkvalitet.

Med ett stadsbad bör vi kunna locka fler båtturister att stanna och det passar bra ihop med Kanalbolagets planer att utvidga gästhamnen. Vi får dessutom ett ännu mer barn- och familjevänligt centrum som kompletterar den långsiktiga visionen om en levande, grön och naturnära stadsmiljö. Om vi kan kombinera med attraktiv central boendemiljö för barnfamiljer så vore det ännu bättre.

Kristdemokraterna vill mer – och Vättern kan leverera. Detta är vår drömbild av förbättringar kring centrum – ett långsiktigt förslag som vi vill arbeta för. Diskussioner inom Alliansen Motala är i sin linda, men vi är övertygade om att andra partier och våra medborgare anser detta är rätt väg att gå.

Erik Forslund

gruppledare KD Motala

Nils-Ingvar Graan

ordförande KD Motala

Andreas Westling

KD Motala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa