Maif jagar ännu ett kvitto mot Tord

Tre raka segrar på försäsongen har gett Motala AIF ett skönt kvitto på att de är på rätt väg. Det viktigaste menar tränare Christer Persson är att bygga vidare på det spel de hade i fjol.

Med sex veckor kvar till division 1-premiären mot Värnamo tar Maif på lördagen emot Jönköpingslaget IK Tord i säsongen fjärde träningsmatch. 
Efter en oavgjord och två segrar i de tre tidigare så har tränaren Christer Persson all anledning att vara nöjd med försäsongen så här långt.
Inte minst då de senast besegrade Sandviken i deras genrep inför Svenska cupen. 
– Det är skönt att få ett kvitto på att vi så här långt ligger bra till i våra förberedelser. Sen betyder inte resultaten i de här träningsmatcherna allt. Vi tittar framåt och fokuserar på vårt spel och bygger vidare på det, säger Persson. 

Som konstaterar att  förberedelserna inför division 1-säsongen går enligt plan. 
– De nya spelarna har kommit bra in i det och kemin och samarbetet i gruppen blir allt bättre. Det kan bara vässas och bli ännu bättre. 

Efter att i de två senaste träningskamperna ställts mot division 1-motstånd i form av Karlslund och Sandviken så väntar nu på papperet enklare motstånd i form av division 2-nykomlingen Tord. 
– På papperet är det väl så men vi får se vad det blir för match. De har ju varit ett division 2-lag i många år tidigare. 

Vad blir ert fokus i matchen?
– Det viktiga för oss är fortsätta bygga vidare på det vi påbörjade i fjol. Sen vill man lägga till lite nytt både offensivt och defensivt. Vi har ju som sagt fått in en del nya spelare och man vill få till ett spel där man får ut så mycket som möjligt av deras styrkor.


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa