Sjöholm hyllar spelarna för säsongen

Säsongen slutade med en tung förlust för IFK Motala. Dagen efter så hyllade tränaren Mattias Sjöholm spelarna för det de presterat under säsongen.

Mattias Sjöholm var precis lika besviken och nedstämd som spelarna efter att IFK Motala slagits ut i åttondelsfinalen mot Vetlanda. 
Mest för spelarnas skull. 
– Killarna ska ha all heder för det de gjort. De har slitit och kämpat hela vintern och visat att de är ett bra lag. Så de är värda så mycket mer än så här. Men slutet speglar väl hela säsongen egentligen. Vi åker dit på detaljer som det är svårt att styra över, säger Sjöholm när vi pratas vid dagen efter att säsongen tagit slut. 

Skulle Sjöholm kunna vrida klockan tillbaka och få chansen att spela om matchen så skulle han inte ha ändrat någonting. Ja, förutom resultatet då.
– Vi gör precis det som vi kom överens om innan. Planen var ju att hålla tätt bakåt och ta tillvara på chanserna när de dök upp. Vi visste ju att isen skulle bli dålig så planen var att gå framåt från början men inte ta för stora risker defensivt och det gör vi utmärkt, säger han. 
Och fortsätter: 
– I år har det inte studsat med oss och deras första mål är ju otroligt märkligt. Det ska ju inte bli mål där egentligen men nu blir det mål och det är ju marginaler som avgör. Men jag tycker absolut att vi gjorde vad vi kunde för att gå vidare och att vi är ett bättre lag. Men ibland räcker inte det, sån är idrotten. 

Att utvärdera säsongen dagen efter att den tagit slut menar Sjöholm är svårt. Men han kan konstatera att de den här säsongen tog tre poäng mer i elitserien än vad de gjorde i fjol. 
– Dessutom så är vi betydligt närmare i många matcher den här säsongen. Det är egentligen bara ett fåtal som vi förlorar klart annars är vi med i samtliga matcher. Så vi hade kunnat ta ytterligare tre-fyra poäng. Det visar att det finns kvalitéer och potential i det här laget. Jag tycker vi har gjort det jättebra och att vi har tagit ytterligare ett steg framåt, säger han. 

IFK-spelarna har nu ledigt över helgen för att sedan samlas igen på måndag. En ledighet som Sjöholm gärna varit utan. 
– Det hade varit kul att få möta Edsbyn i en kvartsfinal. Det hade blivit en tuff utmaning men en rolig utmaning att  försöka störa dem. 
 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa