Gemensam pokémonjakt i Borensberg

Det rådde Pokémonfeber i Sverige 2016. Det finns fortfarande de som ger sig ut för att jaga varelser. Bland annat ett gäng i Borensberg, som fått upp intresset igen.

Varje onsdag sedan några månader tillbaka samlas högstadiets pokémonfantaster utanför Borensbergs fritidsgård. Detta för att tillsammans ge sig ut på pokémonjakt i samhället. Det var efter förslag från 

– Vår fritidsledare Ronny Kneck kom på idén att vi skulle börja köra varje onsdag tillsammans, så man slipper spela ensam, säger Erik Tölander. 
 

Mobiltelefonspelet Pokémon GO blev snabbt populärt vid lanseringen 2016. Spelare måste gå runt till geografiska platser för att kunna stöta på och fånga små varelser i spelet med hjälp av sin mobiltelefon och en app.

Borensbergsgänget tyckte det var kul redan när spelet släpptes för några år sedan. De spelade varje dag, men efter några månader utan roliga uppdateringar slutade de. Men det senaste året har många börjat igen. Orsaken är att det har kommit många nya och roliga saker, tycker samtliga i gruppen.

– I somras spelade jag varje dag, säkert mer än fem timmar om dagen, säger Ville Sköld.

Ellen Stolfer Sunesson konstaterar att hon inte behöver åka runt lika mycket till andra ställen när fler saker i spelet nu går att hitta i Borensberg.

 – Jag och min bror cyklade till Brunneby fler gånger i veckan förut. Jag har säkert lagt ner sex månaders tid åt att spela Pokémon GO, berättar hon.

Vem är den absolut största fantasten av er?

Alla skrattar och är eniga:
– Ronny, helt klart Ronny.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa