Korthuset kan vara på väg att rasa

Jag skulle vilja bortse från det politiska spelet en stund när det gäller frågan om bandyhall i Motala. Men det går inte.

Först och främst; hur kan det gå till så att en folkvald politiker får avgöra en brännande fråga genom inte veta vad han röstar på?

Det är helt obegripligt. Faktiskt. 

Att ett uppenbart misstag ska få fälla avgörandet gör säkerligen inte att ”vanliga” Motalabor får en större tilltro till sina folkvalda politiker om jag uttrycker mig försiktigt.

Oavsett vilket så tycker jag att beskedet som den styrande Alliansen gav skickar en oerhört tydlig signal till IFK Motala att man inte tycker att det föreningen gör är viktigt för kommunen.

För när IFK Motala, som förutom en elitverksamhet där man tillhör landets åtta-tio bästa lag även har en av stadens bästa och största ungdomsverksamheter, får ett besked från de styrande politikerna att det jobb de gör inte är viktigt, då förstår jag att många elitspelare/tränare och ungdomsspelare/tränare till slut tröttnar.

För där är man nu.

Hur politikerna kan undgå att se att utrustningen på isstadion är i så dåligt skick att anläggningschefen erkänner att man inte ens kan garantera spelbar is nästa säsong, det är för mig obegripligt. Istället säger man att ”ni får spela på det ni har ett år till, sen skulle vi kanske kunna laga den”.

Det är inte bara slöseri med invånarnas skattepengar i form av högre driftkostnader och pengar till att lappa och laga, det är också en signal till alla i IFK Motala, och övriga som nyttjar isstadion, att de styrande inte bryr sig.

Jag är orolig för att det här kan få stora konsekvenser i första hand på elitlaget. Om Alliansens besked att inte utloiva vare sig ny isbädd eller en ny hall inom överskådlig tid kvarstår, då tror jag till att börja med att klubbchefen Pär Beckne drar vidare till andra civila uppdrag. Och vem ska ta över hans tuffa uppdrag då?

På spelarfronten kan mer än halva laget försvinna. Spelare som Elias Gillgren, Niklas Ögren, Kasperi Hirvonen, Erik Litzén, Philip Florén, Jonas Enander, Albin Rohlén, Viktor Spångberg har kämpat med usla förutsättningar dag efter dag för att utveckla sig som bandyspelare. 

Nu, när kommunen på ett tydligt sätt visar att de inte är värda att satsa på, då skulle det inte förvåna mig alls om de drar vidare så fort de får en möjlighet.

Varför ska de stanna här och slita ett år till om de får det mycket bättre i en annan klubb?

Nä just det, det finns ingen anledning.

Om en drar vidare kan det lätt bli två, och tre. Sen har korthuset rasat.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa