Efter 35 år är de båda företagen ett igen

Inplastor har köpt Plastic Printing Scaninavia. Det innebär att de 2020 är ett bolag igen efter 35 års skilsmässa.

Inplastor AB startades 1957 i Stockholm av Åke Larsson som sedermera 1965 flyttade verksamheten till Motala. Några utbrytare från Inplastor startade 1985 Plastic Printing Scandinavia AB i Motala, som sedan 2015 har Johan Höckert som ägare och vd. 

Johan Höckert kommer nu att gå in som delägare och försäljningschef när Inplastor AB och Plastic Printing Scandinavia AB efter en skilsmässa på 35 år nu går ihop och blir ett bolag. Håkan Kindström, vd Inplastor, ser fördelar med att man nu får in mer kompetens till Inplastor. 
– Vi är som två frukter på samma träd men ändå har vi utvecklats olika under åren där Plastic Printing har behållit lite mer Inplastors ursprung, säger Håkan Kindström och beskriver det som att Inplastor genom ägarförhållanden under åren styrde bort från sina rötter. 

Nu får ni igen det här genom att sammangåendet?
– Ja, lite så och Johan Höckert har arbetat inom branschen sedan mitten av 90-talet så han har en stor erfarenhet och har jobbat mot industrin vilket vi i Inplastor inte gjort så mycket. Sedan har vi också det här med storlek och kompetens för båda bolagen. 

Det nya namnet för företaget inom segmentet tryckning och bearbetning av plast kommer att vara Inplastor, Masters of Plastic Printing. Totalt kommer man att ha 13 anställda och arbetsstyrkan kommer att vara intakt då några nyanställningar inte är aktuella i nuläget. Plastic Printing har redan börjat röra flyttlasset från Vintergatan till Inplastors lokaler på Medevivägen.  
– Vi äger våra lokaler här själva och Inplastors produktionsanläggning är väldigt stor jämfört med Plastic Printing. 

Det är visserligen ett förvärv som Inplastor gjort men båda vd:arna har jobbat sida vid sida i branschen och inte direkt varit arga konkurrenter utan mer kollegor. Efter den 35-åriga skilsmässan låter det på Kindström och Höckert som man resonerat sig fram till en återförening. 
– Vi har massor som Johan och hans bolag har nytta av, hans kunder framför allt. Sedan ser vi saker som han och hans personals kunnande kommer våra kunder till nytta. Så tillsammans blir vi mycket starkare. Det här ger hopp om framtiden och personligen känns det jätteskönt att få in en ny kollega i form av Johan,  säger Håkan Kindström och Johan Höckert avslutar: 
– Jag känner mig trygg med att det här är en riktigt bra lösning som gynnar såväl kunder som personal.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa