Kommundirektör: "En belastning i kommunhuset"

Kommundirektör Madeleine Andersson säger att man är trångbodd i kommunhuset.

– Vi har en belastning i kommunhuset och våra sammanträdesrum är flitigt använda, säger hon och påpekar att de sammanträdesrum som finns i förvaltningarnas korridorer är till för att tjänstemännen enkelt ska kunna ha möten.

Efter klockan 17 kan politikerna få tillgång till sammanträdesrum i kommunhuset, men då i utrymmen i källarvåningen. Om de behöver ha möten på dagtid hänvisas de till lokaler i Rödtornet.

Vill partierna hålla annat att än politiska gruppmöten får de välja andra lokaler än kommunens, menar Madeleine Andersson.

– Det är ovanligt att man som kommun upplåter lokaler till politiska partier. Då får man kanske istället ta av sitt partistöd för att hyra en anna lokal, säger hon.

Oppositionen menar att det är viktigt med tillgång till rum inne i kommunhuset för att bedriva ett bra oppositionsarbete. Det rum de använde i början av mandatperioden nyttjades inte så mycket och när det behövdes som kontor för en tjänsteperson lämnade oppositionen det ifrån sig.

Sedan en tid tillbaka har det företag som hyrt en korridor i kommunhuset flyttat ut. Dessa kontorslokaler håller på att renoveras. Det innebär att man inne i kommunhuset inte längre är lika trångbodda.

– Vi kommer att erbjuda oppositionen ett rum, men det blir när vi är klara med renoveringen. Men det kommer att bli under året i allafall, säger hon.

När det gäller policyn för hur kommunens lokaler får användas och till vilken hyra hänvisar Madeleine Andersson till den översyn som pågår. En ny lokalpolicy väntas bli klar att besluta om i april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa