Här fick de boende en egen frisörsalong

De boende på äldreboendet Björkbladet kan nu få håret ompysslat utan att behöva åka någonstans. Nu har de fått sin alldeles egen salong.

Innan jul började personalen på Björkbladet sätta fart på salongsdrömmen och under tisdagen hade man en officiell invigning. Boendet, som drivs av Vardaga, erbjuder nu gratis frisörbesök för de boende.

– Vi började diskutera det här snart efter det visade sig att Erika (Erika Kindell, en av de anställda reds anm) hade den arbetserfarenheten. Och så hade vi överbliven yta, säger verksamhetschef Simon Zeitelberg.

 

Invigningen firades med bubbel, snittar och bandklippning.

– Det ska vara den här lilla extra lyxen för våra boende. Det kan vara allt från en klippning till att man rullar håret efter duschen. Det är fint att kunna ha lite egentid med dem, säger Erika Kindell, vårdbiträde.

Hur får man tid när man har ett pressat schema?

– Har jag en heldag här så finns det nästan alltid en halvtimme här och där. Är det många som vill så lyfter Simon mig från golvet och jag får ta ett par timmar för det, säger Erika Kindell.

De menar att man inte konkurrerar med befintliga frisörer.

– Man hade inte hade haft den här kunden ändå, det är ofta ett för stort projekt att ta sig till en frisör. Här är det mer flexibelt beroende på dagsform, säger Simon Zeitelberg.

 

Ulla Andersson är väldigt nöjd med de nya möjligheterna.

– Vi är jätteglada att hon är anställd här nu så vi kan få våra frisyrer iordningställda, säger hon och fortsätter:

– Dom har gjort en underbar salong här inne. Här är det är två stycken sittplatser, precis som i en riktig frisörsalong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa