Beskedet: IFK tvingas träna på rink

IFK Motala har återigen isproblem inför den viktiga veckan med SM-åttondelsfinal. A-laget får träna på rink och sportlovsläger ställs in.

Stormen Dennis ställde till det på flera platser i bandy-Sverige på söndagen och dåligt väder ställer även till det för IFK Motala in i sportlovsveckan.

K bygg arena klarar inte att hålla spelbar is i blåsten och värmen.

– Det är väl en blandning av extremt väder och sämre förutsättningar i vår anläggning, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Klart är att det inte går att använda bandybanan på måndagen. Men redan på tisdagen hoppas IFK Motala ha sportlovsaktivitet. På onsdag har A-laget bokat rinken igen. Men det ska bli kallare och fortsatt hoppas IFK kunna spela hemma på torsdag i åttondel-returen.

Matchen måste spelas på torsdag och om det inte går att spela i Motala måste matchen spelas på annan ort.

Det kan bli Örebro, Nässjö eller Vetlanda igen.

– Det kan bli svårt att komma in i någon hall. Men där är vi inte än. Vi hoppas spela i Motala, säger Pär Beckne.

IFK Motalas P19-ledare Patrik Carlsson skriver så här till Sporten efter söndagens inställda juniormatch:

"Motala isstadion blev enda arena i Sverige som fick ställa in en match i dag, då domarna bedömde iskvaliteten som farlig för spelarna. Detta då Hammarby var här och skulle spela viktig match om en slutspelsplats i J19 Elit. De fick vända hem med ogjort ärende. Förbundet är tydliga med att det är varje hemmaförening som ansvarar för att det finns is att spela på och kommer därför få ta bortalagets kostnader. Sedan får respektive klubb kräva den som är ansvarig för arenan. Trist och ytterst pinsamt", tycker Patrik Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa